Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η Βουργουνδία δεν είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς






Η οργάνωση Climats du Vignoble de Bourgogne (CVB) δεν κατάφερε να βάλει τους παγκοσμίου φήμης αμπελώνες της περιοχής στη λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Στα ενδιαφερόμενα μέρη της CVB περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Διεπαγγελματικό Γραφείο Οίνου της Βουργουνδίας, το γενικό σώμα αμπελουργών και παραγωγών της Βουργουνδίας μαζί με τις περιφερειακές αρχές της περιοχής, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Βουργουνδίας, το Γενικό Συμβούλιο της Côte d’Or, μαζί με τις πόλεις Ντιζόν και Μπον.
Η οργάνωση CVB δηλώνει: «Προς μεγάλη απογοήτευση των κατοίκων της Βουργουνδίας, η αίτηση για την ένταξη των climats (ο τίτλος που η οργάνωση επέλεξε σαν όνομα της υποψηφιότητας) – το μωσαϊκό των μοναδικών αγροτεμαχίων που απαρτίζουν την οινοπαραγωγική περιοχή της Βουργουνδίας – στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO έχει καθυστερήσει. Μόνο τα σπήλαια του Σοβέ και οι σχηματισμοί ηφαιστείων της Ωβέρνης θα εκπροσωπήσουν την Γαλλία στην 38η συνεδρία της επιτροπής Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τον Ιούλιο του 2014».
«Με 50,000 υπογραφές να στηρίζουν την προσπάθεια, η Βουργουνδία τώρα περιμένει τον Ιανουάριο του 2014 που θα εξεταστεί πάλι για ένταξη το 2015».
 
 
Κική Παναγιώτου
 
 
 
 πηγή: http://www.krasiagr.com/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου