Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Βράβευση των νικητών του διαγωνισμού του CulturePolis «Όραμα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση απονομής βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού «Όραμα για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας», που διοργάνωσε το CulturePolis στο βιβλιοπωλείο-καφέ «Πλους» τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2012.
 
Μετά τους χαιρετισμούς εκ μέρους της γραμματείας του διαγωνισμού, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του CulturePolis, κ. Βασίλειος Λαοπόδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα αλλά και αναγκαιότητα για ανάλογες πρωτοβουλίες κινητοποίησης των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην Παλιά Πόλη Κέρκυρας, αλλά και ενθάρρυνσης των υπεύθυνων για ταχύτερη λήψη ορθολογικών αποφάσεων. Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους νικητές, τα μέλη της κριτικής Επιτροπής καθώς και τους 33 συμμετέχοντες που κατέθεσαν προτάσεις στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και βέβαια τους 216 πολίτες που έλαβαν μέρος στην τελική διαδικτυακή ψηφοφορία, καθώς και τους φορείς-μέλη κυρίως του Εθελοντικού Δικτύου Κέρκυρας (Φλόγα, Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κέρκυρας, ΧΕΝ, Παλμός, Κερκυραίων Πρωτοβουλία, Στήριξη) που προώθησαν σημαντικά την πρωτοβουλία αυτή.
Ακολούθησε η βράβευση των νικητών από τον καθ. Νίκο Παπαδημητρίου ως εκπροσώπου της Κριτικής Επιτροπής στην κυρία Μαρί Παντελιού, Προέδρο ΧΕΝ Κέρκυρας, με το 3ο βραβείο (βιβλίο «Ιστορία της Κέρκυρας», του Σ. Κατσαρού, Εκδ. MELLON, Προσφορά βιβλιοπωλείου-Καφέ ΠΛΟΥΣ), στον κ. Σπύρο Κουτάγια, Οδοντίατρο-Προσθετολόγο, με το 2ο βραβείο (φωτογραφικό λεύκωμα «Κέρκυρα-Μνήμες», του Μ. Κόκκαλη, Προσφορά βιβλιοπωλείου-Καφέ ΠΛΟΥΣ).
Ο πρόεδρος του CulturePolis απένειμε στην νικήτρια κυρία Λίνα Ρούσσου (Στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής-Μεταφράστρια), το 1ο βραβείο που είναι η συμμετοχή της - ως φιλοξενούμενης του CulturePolis, στην τελική διεθνή διάσκεψη του έργου SUSTCULT για τη βιώσιμη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, στην Οχρίδα, στις αρχές του 2014.

 
 
Νικητήρια πρόταση κυρίας Λίνας Ρούσσου:


Όραμα: «Μια πόλη βιώσιμη πρώτα για τους κατοίκους της με πλήρη πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, περιφερειακή στάθμευση και εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. Χωρίς ασχήμιες πλαστικού, ακαλαίσθητων πινακίδων και εμποδίων στους δρόμους. Με όμορφα παρτέρια με χρωματιστά λουλούδια περιποιημένα πάντα. Χωρίς κλιματιστικά και κεραίες στα κτίρια. Με λειτουργικούς ποδηλατόδρομους και κατατοπιστικές πινακίδες σε πολλά σημεία υποδεικνύοντας διαδρομές και μνημεία. Χωρις σκουπίδια».


 
Σύνθημα : « Kέρκυρα : Πόλη Έμπνευση»

Η βραβευθείσα πρόταση της κυρίας Λίνας Ρούσσου θα χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης για την επικαιροποίηση του Σχεδίου Διαχείρισης Παλιάς Πόλης Κέρκυρας 2006-2012.
Μέσα σε εορταστικό κλίμα συνοδεία Glogg και γλυκισμάτων ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των παρευρισκομένων σχετικά με το θέμα «μετά το «Όραμα, τι ;».
Η βαδιά έκλεισε με την υπόσχεση του προέδρου ότι το CulturePolis θα συνεχίσει να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες και θα προσκαλεί την κοινωνία και τους φορείς της Κέρκυρας σε ενεργό συμπαράσταση.
 
 
πηγή: http://neakerkyra.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου