Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ηρακλείο. Λικέρ με βάση τη ρακή στις Βασιλειές!




 
της Άννας Κωνσταντουλάκη

Παραδοσιακά καφενεία και ρακή πάνε μαζί, όμως το τοπικό μας ποτό αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς, μεταξύ αυτών για την Χανιώτισσα Εριέττα Σιγανάκη που παρουσιάζει και σερβίρει στην ταβέρνα που λειτουργεί στις Βασιλειές λικέρ κάθε είδους όπως μανταρίνι, περγαμόντο, μπανάνα, δυόσμο με βάση την τσικουδιά. Η ίδια μάς είπε: “Δημιουργώ πολλές και διάφορες παρακευές με ρακή και οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι αφού δεν τους σερβίρω μόνο το κλασικό καραφάκι αλλά λικέρ με πολλές γεύσεις που δοκιμάζουν και τους αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις”. Η Εριέττα Σιγανάκη πειραματίζεται με το αλκοολούχο ποτό και τα αποτελέσματα ικανοποιούν τόσο την ίδια όσο και τους θαμώνες της ταβέρνας “λοήσιμα”.
“Φτιάχνουν σπιτικά λικέρ κάθε είδους. Με πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, ρόγδι, περγαμόντο, μπανάνα, φράουλα.
Τώρα τελευταία έφτιαξα λικέρ δυόσμου και περιμένω να το δοκιμάσουμε ενώ φτιάχνω και αμαρέτο με κουκούτσια ροδάκινου ή βερύκοκου”.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ο κόσμος θέλει να δοκιμάζει τοπικά προϊόντα και εκτός από τα λικέρ ρακής φτιάχνω και πάρα πολλά γλυκά κουταλιού με εποχιακά προϊόντα.
“Ανάλογα με την εποχή φτιάχνω πέρα από τα κλασικά γλυκά κυδώνι, πορτοκάλι, κλ.π., γλυκά κουταλιού, πράσινο κολοκύθι, ντομάτα, πεπόνι, πατζάρι. Πολλές απʼ αυτές τις συνταγές είναι της μητέρας μου και συχνά ανταλλάσσουμε και συζητάμε για συνταγές μαζί με τους πελάτες”.
Η ίδια σχολιάζει: “Οσο χρόνο ασχολούμαι με το μεγαζί διαπιστώνω καθημερινά την επιθυμία των πελατών να δοκιμάζουν αγνά, σπιτικά, τοπικά προϊόντα. Και αφού βρισκόμαστε στην Κρήτη, είμαστε στο ιδανικό μέρος για να αναδεικνύουμε και να υποστηρίζουμε την κρητική γαστρονομία την οποία εκτιμούν και αναζητούν και οι χιλιάδες Ελληνες και ξένοι επισκέπτες της Κρήτης”.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου