Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιά στη Ρώμη!

 
 
Πρωτοχρονιά στη Ρώμη!
 
 
Αν μας ρωτήσετε σε ποια Ευρωπαϊκή πόλη προτείνουμε να ταξιδέψουμε την Πρωτοχρονιά, η επιλογή δεν είναι και τόσο εύκολη. Και αφού το σκεφτήκαμε, αποφασίσαμε να προτείνουμε τη Ρώμη! Μία ιδιαίτερα αγαπημένη πόλη, ιδανική για περπάτημα, με μικρές σχετικά αποστάσεις, πολλά αξιοθέατα και γιορτινή ατμόσφαιρα!

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρίσκει τον περισσότερο κόσμο στους δρόμους να κάνει τις τελευταίες αγορές ή να τρέχει… Πολύ καλά διάβασες. Οι δρόμοι της Ρώμης γεμίζουν με κόσμο, χρώματα και πολλά – πολλά χιλιόμετρα!!! Ένας αγώνας δρόμου και ένας λιγότερο παραδοσιακός τρόπος για τον αποχαιρετισμό του παλιού χρόνου. Οι συμμετέχοντες είναι σα να πετούν στους δρόμους της Ρώμης ότι τους βάραινε όλη την χρονιά, έτσι για να υποδεχτούν το νέο έτος πιο ανάλαφρα. We Run Rome 31.12.12 λοιπόν και φέτος! 
 
Οι κάτοικοι της αιώνιας πόλης όπως και οι χιλιάδες επισκέπτες της, πλημμυρίζουν τους δρόμους και τις πλατείες και είναι έτοιμοι για να υποδεχτούν τον καινούργιο χρόνο, όπως άλλωστε και στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, κάτι που απέχει από την ελληνική κουλτούρα μια και η αλλαγή του χρόνου συνήθως μας βρίσκει γύρω από ένα γιορτινό τραπέζι . Επιστρέφουμε όμως στη Ρώμη και δίνουμε ραντεβού στην Piazza di Spagna, επάνω στα σκαλιά, γύρω στις 10 μ.μ. για να πιάσουμε καλή θέση, αφού εξοπλιστούμε με τις απαραίτητες σαμπάνιες, γιατί σε δύο ώρες η γιορτή θα αρχίσει και μάλλον θα τελειώσει τις πρώτες πρωινές ώρες. Έχεις χορέψει ποτέ χωρίς μουσική κάτω από έναν πολύχρωμο από βεγγαλικά ουρανό; Εδώ είναι πολύ πιθανό να σου συμβεί και αξίζει να το ζήσεις όσο πιο δυνατά γιατί είναι η πρώτη μέρα της καινούργιας χρονιάς και είναι δική σου!
 

 
 
Πρωτοχρονιά στη Ρώμη!

 
Την επόμενη ημέρα μία βόλτα στη φύση είναι ό,τι καλύτερο. Επίσκεψη στη Villa Βorghese λίγα μέτρα πιο κάτω από την Piazza di Spagna.

 

Πρωτοχρονιά στη Ρώμη!
 
 
 
Πριν αποχαιρετήσουμε τη Ρώμη κάνουμε στάση στην Fontana di Τrevi, το πιο διάσημο σιντριβάνι του κόσμου. Ο μύθος λέει ότι αν ρίξεις ένα νόμισμα θα ξαναγυρίσεις στη Ρώμη. Εμείς πάντως κάθε φορά το ρίχνουμε και κάθε φορά επιστρέφουμε… Μαγικό;
 


 
Πρωτοχρονιά στη Ρώμη!

 
Life’s Good και την ώρα που θα αλλάζει ο χρόνος, κλείσε τα μάτια και κάνε τη δική σου ευχή όπου κι αν βρίσκεσαι …Καλή Χρονιά.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου