citysense
 
 
 
Την άνοιξη που μας πέρασε, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Wendy Chapman, ξεκίνησε μία έρευνα που είχε να κάνει με τα επίπεδα μόλυνσης του αέρα που αναπνέουμε στους πολυσύχναστους δρόμους.
Για την διεξαγωγή της έρευνας, δανείστηκε από το τμήμα υπολογιστικής επιστήμης του πανεπιστημίου ένα μηχάνημα, στο μέγεθος σφουγγαριού, που σε τακτά χρονικά διαστήματα παίρνει δείγματα από τον αέρα του περιβάλλοντος και τα αναλύει με σκοπό να μετρήσει τα επίπεδα των βλαβερών ουσιών που αναπνέουμε.
Η συσκευή αυτή συνεργάζεται με μία εφαρμογή για την πλατφόρμα του Android που καταγράφει τις μετρήσεις και έχει τη δυνατότητα να προτείνει εναλλακτικούς δρόμους, πιο καθαρούς, για να φτάσει ο χρήστης στον προορισμό του.
Μερικά από τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής χρήσης της συσκευής, έδειξαν ένας ποδηλάτης ή ένας πεζός είναι κατά πολύ περισσότερο εκτεθειμένος στα βλαβερά αέρια από ότι ένας οδηγός αυτοκινήτου.
Η ομάδα ανάπτυξης του CitiSense έχει ακόμα αρκετή δουλειά μπροστά της μέχρι να ολοκληρώσει την εξέλιξη του μηχανήματος, με τους εμπνευστές του να θέλουν η νέα συσκευή να μπορεί να διακρίνει πότε τα στοιχεία που λαμβάνει είναι ανεπαρκή και πότε οι αισθητήρες του είναι καλυμμένοι, ώστε να αποφύγουν λανθασμένα αποτελέσματα κατά τη χρήση του.
 
 
 
πηγή: http://www.newsbeast.gr/