Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Έσωσαν τον κύκνο που είχε καταπιεί πετονιά

 
 
 
 
Χθες το μεσημέρι μια γυναίκα εντόπισε έναν κύκνο στη λιμνοθάλασσα της Κεφαλονιάς στην περιοχή του Κούταβου. Από το στόμα του πουλιού κρεμόταν ένα μεγάλο κομμάτι πετονιάς. Για να βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να σώθει το πτηνό, ενημερώθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρίνα Μασσάδο, η οποια και συντόνισε την προσπάθεια διάσωσης του.
Τελικά ο Νίκος Ανουσάκης και ο Άγγελος Κωνσταντάκης εκ μέρους του Δήμου Κεφαλονιάς, ο Λουκάς Νικοφάτος από τον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου, ο Σπύρος Σταματελάτος από το Λιμεναρχείο, ο Πίτερ Λι, ο Θόδωρος Δαδάμης, η Κορίνα Νίκα, η Υβόν Βάλσερ και ο Παύλος Γεωργιλάς συνεργάστηκαν και κατάφεραν να το πιάσουν.
Αμέσως τον μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Λευτέρη Ψαρρού, ο οποίος κατάφερε να βγάλει από το στομάχι του κύκνου ένα κουβάρι πετονιάς πλεγμένο με κλαράκια και ρίζες. Στις 19:00 το πανέμορφο πλάσμα ήταν και πάλι ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον.
Ο κύκνος αυτός γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη, είναι δηλαδή περίπου 7 μηνών, σχεδόν σε πλήρη ανάπτυξη. Είναι από τα ελάχιστα κυκνάκια, που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στον Κούταβο τα τελευταία χρόνια. Και αν δεν είχε γίνει όλη αυτή η κινητοποίηση, δε θα τα κατάφερνε...
 
 
 
Φωτογραφία: www.inkefalonia.gr
           πηγή: http://www.zoosos.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου