Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στους δρόμους του Εδιμβούργου!



 

 
Δρόμοι πλημμυρισμένοι από κόσμο που ξεφαντώνει, μουσικές σκηνές στημένες σε διάφορα σημεία στην πόλη, τεράστιες παρελάσεις από ανθρώπους με αναμμένες δάδες και πολλά αλλά, θα μπορέσει να δει κάποιος αν βρεθεί, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Εδιμβούργο της μαγευτικής Σκωτίας.
Οι Σκοτσέζοι, παραδοσιακά, θεωρούσαν τον εορτασμό της έναρξης του νέου χρόνου, πολύ περισσότερο σημαντικό από τη γιορτή των Χριστουγέννων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχουν κάνει κομμάτι της παράδοσης τους το φεστιβάλ Hogmanay, το οποίο και αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζουν να γιορτάζουν την τελευταία μέρα του χρόνου. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, κατά την αλλαγή του χρόνου, είναι έξω στους δρόμους, ώστε να δώσουν ευχές ο ένας στον άλλο, να γιορτάσουν, να χορέψουν, να πιούν και να φάνε όλοι μαζί, ενωμένοι.
 


 

 
Από το 1993, το Δημοτικό Συμβούλιο του Εδιμβούργου, αποφάσισε να εμπλουτίσει και να διαφημίσει τη «γιορτή των δρόμων», με διάφορα μουσικά event και όχι μόνο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των συμμετεχόντων να φτάνει τους 250.000 κάθε χρόνο. Διάφορες μουσικές σκηνές, με παραδοσιακή ήχους γκάιντας αλλά και σύγχρονα ακούσματα, είναι στημένες σε διάφορα σημεία της πόλης, το ποτό και το φαγητό είναι άφθονο και για όσους αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις της χώρας.
Εκτός, όμως, από τα μουσικά δρώμενα στην πόλη, θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε «ένα» με την παρέλαση που πραγματοποιείται από τους παρευρισκόμενους, χορεύοντας και τραγουδώντας, αλλά και κρατώντας στα χέρια τους αναμμένους πυρσούς που δίνουν, ακόμη περισσότερο, μια παραδοσιακή και παραμυθένια «μυρωδιά». Εξάλλου, το Εδιμβούργο, είναι από τις πόλεις που σου δίνουν την αίσθηση, σε πολλές γωνιές της, πως έχει μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το «πρόγραμμα» οι καλλιτέχνες του δρόμου, που εντυπωσιάζουν με τα ζογκλερικά τους κόλπα αλλά και τα κατάλοιπα από την ιστορία των Βίκινγκς, είναι έντονα παντού. Όσοι είστε λάτρεις της μεσαιωνικής ιστορίας, σίγουρα θα αγαπήσετε αυτήν την εμπειρία!
 

 
 
 
 
 
 

πηγή: http://www.koolnews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου