Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι δημοφιλέστεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί

 

rovaniemi
 
 
Η Λαπωνία είναι η «χώρα του παραμυθιού» και οι κάτοικοί της έχουν πιάσει πραγματικά το πνεύμα των Χριστουγέννων... Χριστούγεννα στη Λαπωνία, το καλύτερο δώρο, αν έχουμε μικρά παιδιά. Ποιός είπε πως ο Αϊ-Βασίλης είναι από την Καισάρεια;
Στην Φινλανδία πιστεύουν πως είναι από ένα χωριό κοντά στο Ροβανιέμι, ακριβώς πάνω στον Αρκτικό Κύκλο. Και για να το αποδείξουν, θα πάρουν εμάς και τα παιδιά μας και θα μας πάνε στο σπίτι του και στο εργαστήριό του. Θα τον δούμε αυτοπροσώπως! Μάστορες οι δυτικοί να παίρνουν τους μύθους (ή και την ίδια την ιστορία) της δικής μας Ανατολής για να φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια! Τον λένε βέβαια Αϊ-Νικόλα, έτσι ο Αϊ-Βασίλης, ο "σωστός" άγιος, έμεινε ανενόχλητος να μοιράζει τα δώρα στα δικά μας παιδιά! Μοιράσανε τον κόσμο και αυτοί σε ζώνες επιρροής! Πέρα από το αστείο, είναι η λύση για να απαντήσουμε στους πονηρούς πιτσιρίκους (και πιτσιρίκες!), αν ρωτήσουν τί θέλει ο Άγιος εκεί, τη στιγμή που θα έπρεπε να γυρίζει τον κόσμο για να αφήνει τα δώρα στα παιδιά!

Εδώ συναντάς μικρά ξύλινα σπιτάκια, υπέροχα φωτισμένα, μέσα στο απόλυτο λευκό, πραγματικό όνειρο για όλα τα παιδάκια που επισκέπτονται τη Λαπωνία. Οι Φινλανδοί το έχουν κάνει τόσο όμορφο, που πραγματικά αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε. Ο άγιος, επιβλητικός, συμπαθητικός και καλοκάγαθος, με μακριά γενειάδα, τεράστια ξύλινα παπούτσια και υπέροχη κόκκινη στολή, κάθεται στο θρόνο του μέχρι και τις οχτώ το βράδυ, περιμένοντας υπομονετικά να χαιρετίσει τους μικρούς θαυμαστές του και να φωτογραφηθεί μαζί τους. Οπωσδήποτε πρέπει να περάσετε και από το ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη για να στείλουν τα παιδιά σας το γράμμα τους για το δώρο της επόμενης χρονιάς. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να πιείτε έναν καφέ ή ακόμα και να τσιμπήσετε κάτι στο χωριό που έχει φτιαχτεί ειδικά για τους τουρίστες στο Ροβανιέμι.

Γενικές Πληροφορίες

Θερμοκρασίες: -30 έως +5
Νόμισμα: Ευρώ
Όλες οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές ανεξαρτήτως ποσού
Τα καταστήματα είναι ανοιχτά 09:00-21:00 (ανάλογα με το κατάστημα)
 

Παρίσι...λάμψη Χριστουγέννων στην πόλη του φωτός!

Προορισμός ιδανικός γι αυτή την περίοδο είναι το Παρίσι. Τίποτα δεν συγκρίνεται στα λούσα και την καλή ζωή με την Γαλλική πρωτεύουσα. Αμέτρητα λαμπιόνια, πολύχρωμοι φιόγκοι, φανταχτερά στολίδια, σε συνδυασμό πάντα με τη Γαλλική φινέτσα, συνθέτουν το ιδανικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα επισκέπτη. Φυσικά, εκτός από την εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, υπάρχει πάντοτε ένας καλός λόγος για βόλτα σε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου. Έχει τo Λούβρο και μαζεμένα τα αριστουργήματα όλου του κόσμου, με τη γοτθική Παναγιά των Παρισιών σαν σκηνικό σε ταινία τρόμου, με τα Champs Elysees, με τον Πύργο του Άιφελ, με το μουσείο Μοντέρνας τέχνης Georges Pompidou με τις ατμοσφαιρικές όχθες του Σηκουάνα, με το μουσείο Ορσέ που στεγάζει τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους και λίγο πιο έξω με τις μπαρόκ Βερσαλλίες και τη παιχνιδιάρικη Ντίσνειλαντ.

Οι φάτνες έχουν την τιμητική τους στο Παρίσι. Την πιο εντυπωσιακή θα τη βρείτε στην Παναγία των Παρισίων, όπου στήνεται γύρω στα τέλη Νοεμβρίου. Επιλέξτε να ανεβείτε στο σύμβολο του Παρισιού, τον Πύργο του Άιφελ κυρίως τις βραδινές ώρες, όπου ο φωτισμός του είναι εντυπωσιακός. Τα Ηλύσια Πεδία είναι η γνωστότερη οδός του Παρισιού (Avenue Des Champs – Elysees). Πριν τα Χριστούγεννα, τα δέντρα που είναι φυτεμένα κατά μήκος όλης της Λεωφόρου δεξιά κι αριστερά, στολίζονται με χιλιάδες εντυπωσιακά λαμπάκια, δημιουργώντας μια πανδαισία φωτός.

Κατά τη διάρκεια της βόλτα σας στα Ηλύσια, οι μύτες σας θα σπάσουν από τις απίστευτες μυρωδιές κρουασάν, γλυκών και φαγητών. Στη κορυφή των Ηλυσίων, δεσπόζει η Αψίδα του θριάμβου, η οποία τα Χριστούγεννα βάζει τα γιορτινά της και είναι πανέμορφη.

Φυσικά, δε θα παραλείψετε μια επίσκεψη στο διάσημο Μουσείο του Λούβρου όπως και να διασχίσετε με καραβάκι τον Σηκουάνα, ή και να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο πάνω σε ένα από αυτά!

Το Παρίσι έχει δεκάδες πράγματα να δεις και να κάνεις, γι’ αυτό και κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους επισκέπτες από κάθε άλλο προορισμό.
 


Βιέννη...Χριστούγεννα παραμυθένια!

Ένας από τους πιο κλασσικούς, Χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι η Βιέννη. Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας τα Χριστούγεννα είναι πανέμορφα, παραμυθένια. Η αγορά, τα μαγαζιά, τα αυτοκρατορικά παλάτια με τους πανέμορφους κήπους, τα γραφικά της σοκάκια, οι λαμπεροί δρόμοι της, γεμίζουν με χιλιάδες λαμπάκια και πολύχρωμα στολίδια. Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι εντυπωσιακή και η Βιέννη μοιάζει κυριολεκτικά σα να βγήκε από παραμύθι. Στην Πλατεία του Δημαρχείου, στήνεται από τα μέσα Νοεμβρίου, η Χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ μπροστά από το εντυπωσιακό κτίριο, θα δείτε και το Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με χιλιάδες λαμπιόνια και στολίδια. Στο κέντρο της παλιάς συνοικίας, ξεχωρίζει ο Καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία. Αξίζει μια βόλτα στο θεματικό πάρκο Πράτερ στο Λέοπολντσταντ. Θα θαυμάσετε τον ιστορικό τροχό Wienner Riesenrad, οποίος είναι στολισμένος με …36.000 λαμπιόνια. Έχει κατασκευαστεί το 1897, για να γιορταστεί το χρυσό ιωβηλαίο του τότε αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ.

Η Βιέννη φιλοδοξεί και το πετυχαίνει να κάνει τα Χριστούγεννά σας αξέχαστα και παραμυθένια και μάλιστα πολλές φορές σε λευκό φόντο ! Προσοχή όμως λίγο μετά το μεσημέρι της παραμονής, όλα κλείνουν! Προνοήστε να έχετε κάνει κάποια κράτηση για τη βραδιά, αλλά και για την επομένη, ανήμερα των Χριστουγέννων, γιατί είναι όλα κλειστά.

 

Πράγα...κάτι από μαγεία!

Ένας από τους πιο δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι η Πράγα. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, που συγκαταλέγονται στις πιο όμορφες της Ευρώπης, ανοίγουν στις 28 Νοεμβρίου και κλείνουν την 1 Ιανουαρίου. Βρίσκονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και στην Πλατεία Wenceslas. Σ’ αυτές τις αγορές θα συναντήσετε τις Τσεχικές παραδόσεις, θα ακούσετε εορταστική μουσική και θα γευτείτε τοπικές λιχουδιές ικανοποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο όλες τις αισθήσεις σας. Θα βρείτε Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, ενώ κάτω από το φωτισμένο δένδρο στην πλατεία της Παλιάς Πόλης θα θαυμάσετε την φάτνη. Στην Τσεχία η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μία σημαντική γιορτή αλλά και μία ημέρα, που οι άνθρωποι πιστεύουν στην μαγεία.Η προετοιμασία για τα Χριστούγεννα συνήθως διαρκεί πολλές εβδομάδες. Το σπίτι πρέπει να καθαριστεί καλά, να ψηθούν τα μπισκότα και να αγοραστούν τα δώρα – όλα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι την παραμονή, ώστε η οικογένεια να απολαύσει το δείπνο πριν μαζευτεί γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι περισσότερες πόλεις στην Τσεχία διοργανώνουν ολόκληρο σόου για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ιδιαίτερα στην Πράγα. Μπορείτε να πάρετε μέρος στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην μαγευτική περιοχή της Κρατικής Όπερας. Μόλις τελειώσει η όπερα ‘Die Fledermaus’, η σκηνή μετατρέπεται σε πίστα χορού με ορχήστρα swing μέχρι τα ξημερώματα.

Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης οι εορτασμοί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν το απόγευμα και κλιμακώνονται με τα πυροτεχνήματα για το καλωσόρισμα της νέα χρονιάς. Ωστόσο, η πρωτεύουσα οργανώνει ένα εκπληκτικό σόου με πυροτεχνήματα την πρώτη ημέρα του Νέου Έτους.
  


 
New York! New York!


Η Aλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, καθισμένη στο Central Park, περιμένει υπομονετικά τους μικρούς επισκέπτες της, ενώ η Mary Poppins πρωταγωνιστεί σε ένα από τα καλύτερα φετινά μιούζικαλ, που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε όλοι όσοι επισκεφτείτε την παντοτινή μητρόπολη του κόσμου! Λίγες πόλεις έχουν καταφέρει να ταυτιστούν τόσο έντονα με τα Χριστούγεννα. Ταινίες, τοπία, μουσικές, όλα παραπέμπουν εδώ! Νέα Υόρκη... μια πόλη που έχει τραγουδιστεί από μεγάλους και αξέχαστους καλλιτέχνες, με πρώτο και καλύτερο τον μεγάλο Frank Sinatra και έχει γίνει διάσημη για τα Μιούζικαλ, τα θέατρα και την αύρα του αμερικάνικου ονείρου που αποπνέει! O Aγιος Βασίλης, ήδη από τις 22 Νοεμβρίου, υποδέχεται τους μικρούς φίλους του, για να πάρουν όλοι μαζί πρωινό στο Rock Center Café. Απ' έξω βρίσκεται το εντυπωσιακών διαστάσεων δέντρο -φωτίζεται κάθε χρόνο από το Δεκέμβριο του 1933- και είναι αρκετό για να εντάξει και τους πλέον απαισιόδοξους στο κλίμα!

Πρώτος σταθμός μας, το Central Park, το οποίο διατηρεί δίκαια ένα μεγάλο μερίδιο στη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη. Περιπλανηθείτε στο πάρκο για να δείτε τα διάσημα γλυπτά της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν. Περάστε οπωσδήποτε από το Κέντρο Αγριας ζωής, όπου ο Gus και η Ιda, οι πολικές αρκούδες που φιλοξενούνται εκεί, περιμένουν τα δώρα τους για τις γιορτές: λιχουδιές με φιστικοβούτυρο και κατεψυγμένα ψάρια!

Επισκεφτείτε το Children's Museum of Manhattan και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, φτιάχνοντας τα δικά τους στολίδια για τα Χριστούγεννα. Περάστε από το Dylan's Candy Βar για να αγοράσετε σοκολάτες «επείγουσας ανάγκης» και δωρίστε τους «graffiti bars», σοκολάτες, το περιτύλιγμα των οποίων έχουν φιλοτεχνήσει 10 από τους πιο γνωστούς γκράφιτι artists στη Νέα Υόρκη. Eίναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν και παράλληλα θα μάθουν πώς ξεκίνησε η street art στην πόλη που αγκαλιάζει πρώτη τις τέχνες.


πηγή: "travelmagic.gr ,
http://www.pame.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου