Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Οι πιο πολυσύχναστες πόλεις για παραμονή πρωτοχρονιάς






Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποδεχτεί κανείς το νέο χρόνο. Οικογενειακά στο σπίτι, μπροστά στην τηλεόραση, σε ένα λαμπερό ρεβεγιόν ή σε υπαίθρια πάρτι, παρέα με όλη την πόλη και φόντο χιλιάδες πυροτεχνήματα. Σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες πρωτοχρονιάτικες φιέστες.




Σύδνεϋ

Το Σύδνεϋ είναι η πρώτη μεγαλούπολη που υποδέχεται κάθε χρονιά το νέο έτος. Το περίτεχνο και άκρως εντυπωσιακό πρωτοχρονιάτικο σόου του ανεβάζει τον πήχη για όλες τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις που το ακολουθούν. Το γλέντι ξεκινάει επίσημα στις 13:00 με την πρώτη βολή του κανονιού στο λιμάνι. Από εκεί και πέρα οι δρόμοι αρχίζουν σιγά-σιγά να γεμίζουν από κόσμο. Στις 19:00 ξεκινούν τα Family Fireworks που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά. Όμως, το θέαμα με τα πυροτεχνήματα, που όλοι περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο, λαμβάνει χώρα ακριβώς τα μεσάνυχτα και διαρκεί ακριβώς 12 λεπτά. Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από παντού (τη Sydney Harbour Bridge, τις οροφές όλων των ουρανοξυστών της περιοχής, την Όπερα, ακόμα και από τα πλοία που είναι αραγμένα στο λιμάνι) κάνουν τη νύχτα μέρα και δεν αποτυγχάνουν ποτέ να αφήσουν τους πάντες άφωνους. Η όλη εκδήλωση, που δίκαια αποκαλείται «Harbour of Light», προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο κάθε χρόνο και έχει πάντα τηλεοπτική κάλυψη, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι διοργανωτές θα βάζουν πάντα τα δυνατά τους για να σας προσφέρουν ένα πολύ καλό θέαμα. Το πάρτι κρατάει μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου και μιας και εκεί τέτοια εποχή είναι καλοκαίρι, δεν έχετε να ανησυχείτε πως ο καιρός μπορεί να χαλάσει τη διασκέδαση σας.






Ρίο ντε Τζανέιρο

Η παραμονή πρωτοχρονιάς στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως και τα πιο πολλά πράγματα εκεί άλλωστε, δεν μοιάζει με καμία άλλη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πανέμορφες παρουσίες με μαγιό, samba μουσική, πυροτεχνήματα δίπλα από τη θάλασσα και γενικά μία ατμόσφαιρα καρναβαλιού που μόνο στη Βραζιλία μπορεί κανείς να βρει. Τη βραδιά του Reveillon, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, 2 εκατομμύρια κόσμος συνωστίζονται σε 4 χιλιόμετρα αμμουδιάς και η Κοπακαμπάνα μετατρέπεται σε ένα τεράστιο, δυνατό και τρελό πάρτι με πολλαπλές μουσικές σκηνές, ξέφρενο χορό, άφθονο φαγητό και ποτό, όπου όλοι φορούν λευκά και προσφέρουν λουλούδια, ρύζι και μπουκαλάκια αρώματος στη θεά της Θάλασσας (έτσι ορίζει η παράδοση εκεί). Το πάρτι ξεκινάει από το πρωί, αλλά απογειώνεται μετά τις 19:00. Μη ξεχάσετε να φορέσετε και εσείς άσπρα ρούχα για να μπορέσετε να αναμιχθείτε με τους ντόπιους, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να μη περάσετε καλά.






Λας Βέγκας

Το Λας Βέγκας γίνεται ακόμα πιο φωτεινό και φασαριόζικο την περίοδο των γιορτών. Από αρκετά νωρίς το απόγευμα της παραμονής, η πόλη (ειδικά γι αυτή τη μέρα χωρίς αυτοκίνητα) γεμίζει από κόσμο που πίνει και φωνάζει ευχές για το νέο έτος. Ναι, η παραμονή πρωτοχρονιάς είναι μία από τις λίγες μέρες που δεν χρειάζεται να κρύβετε το ποτό σας όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Μερικές ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πάρτι που όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο άγριο (η πόλη δε λέγεται Sin City τυχαία). Τα μεσάνυχτα, ένα μεγάλο εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα κάνει την νύχτα μέρα. Τέλος, και τα καζίνο, τα κλαμπ και τα showrooms των ξενοδοχείων είναι εξίσου γεμάτα με γνωστούς DJs, διάσημους καλλιτέχνες και πολλές διασημότητες από το διεθνές jet set. Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποφασίσετε αν θα γιορτάσετε μέσα ή έξω, καθώς τα περισσότερα στις 12:00 κλείνουν τις πόρτες τους.






Βοστόνη

Οι εορτασμοί στη Βοστόνη ξεκινούν από τις 13:00 της 31ης του Δεκεμβρίου. Με συνολικά 40 κλειστούς και υπαίθριους χώρους για να διαλέξει κανείς, δεν υπάρχει πιθανότητα να μη βρείτε κάτι να κάνετε που να σας αρμόζει. Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε, όπου και να πάτε, μια βόλτα από το Family Festival στο Hynes Convention Center αξίζει τον κόπο. Εκεί θα βρείτε γιγάντια αγάλματα πάγου, πυροτεχνήματα που κόβουν την ανάσα και φυσικά την παρέλαση τύπου Mardi-Gras που διασχίζει τους γνωστότερους δρόμους της πόλη και καταλήγει εδώ.








Καταρράκτες Νιαγάρα

Κάθε χρόνο στο Queen Victoria Park μαζεύονται πάνω από 300.000 άτομα για να φάνε, να πιούν, να χορέψουν και γενικά να απολαύσουν τη New Year's Eve Concert Extravaganza με κορυφαία διεθνή ονόματα που οργανώνει το Niagara Parks Commission. Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται στο ίδιο μέρος με το Winter Festival of Lights, μία ετήσια εκδήλωση που περιλαμβάνει 3.000.000 πολύχρωμα λαμπιόνια να φωτίζουν 5 χλμ. του δρόμου κατά μήκος του Niagara Parkway στη πόλη Οντάριο, πάντα με τους όμορφα φωτισμένους καταρράκτες στο βάθος. Το πάρτι της παραμονής ξεκινάει στις 21:00 και κρατάει μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί. Υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ στην περιοχή και όλα τους διοργανώνουν κάτι το ξεχωριστό για τη βραδιά, όμως εμείς θα σας προτείναμε να μείνετε έξω και να απολαύσετε τα εντυπωσιακά βεγγαλικά στην αλλαγή του χρόνου καθώς και τις δωρεάν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες. Σε τελική ανάλυση ίσως και να είναι η καλύτερη οικογενειακή επιλογή σε όλο τον κόσμο.






Νέα Ορλεάνη

Αν τη πρωτοχρονιά ψάχνετε για καλή τζαζ μουσική, χωρίς αμφιβολία η Νέα Ορλεάνη είναι το καλύτερο μέρος για εσάς. Ταλαντούχοι μουσικοί παίζουν ζωντανά, στην κυριολεξία, σε κάθε στροφή του δρόμου και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει κόσμος που θα χορεύει όπου και να κοιτάξετε. Το πάρτι εκεί αρχίζει πριν δύσει ο ήλιος και κρατάει μέχρι το επόμενο πρωί. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ Bourbon Street και Frenchmen Street (οι ντόπιοι προτιμούν τη 2η) και είτε μπείτε σε ένα από τα μπαρ, είτε μείνετε στο δρόμο, το κέφι της πόλης σίγουρα θα σας βρει. Το αποκορύφωμα της βραδιάς είναι τα τρελά κουστούμια που φορούν πολλοί ντόπιοι. Μπορείτε να τους μιμηθείτε και να δοκιμάσετε κι εσείς να ντυθείτε έτσι αν θέλετε.






Σιάτλ

Η γενέτειρα των Starbucks, της grunge μουσικής και μερικών από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της ροκ σκηνής, είναι κατά βάση μία «χαλαρή» πόλη. Την παραμονή πρωτοχρονιάς, όμως, όλα αλλάζουν και το μέρος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο ροκ πάρτι με πολλά βεγγαλικά στον ουρανό και περισσότερο κόσμο στους δρόμους. Το κτήριο σήμα κατατεθέν του Σιάτλ, το Space Needle, είναι χωρίς αμφιβολία ο μεγαλύτερος αστέρας της βραδιάς, διότι επάνω του τοποθετούνται εκατοντάδες βεγγαλικά που όταν ανάβουν όλα μαζί στις 12 φωτίζουν ολόκληρη την πόλη και προσφέρουν σε όσους παρευρίσκονται ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα. Μετά την αλλαγή του χρόνου υπάρχουν 35 γνωστά μπαρ στην περιοχή για να διαλέξετε. Αν, όμως, θέλετε κάτι πιο μεγάλο, βγάλτε ένα από τα 3.000 εισιτήρια για το μεγάλο Indulgence Party του Experience Music Project Museum (EMP).






Μπανγκόκ

Η πόλη κάνει κάτι το μοναδικό, μιας και στο διάστημα Ιανουαρίου με Απρίλιο γιορτάζει 3 Πρωτοχρονιές: τη δυτική, την κινέζικη και την ταϊλανδέζικη. Στο Central World τα πράγματα κινούνται προς τη δυτική μεριά με μεγάλες συναυλίες, υπαίθριο φαγητό και άφθονη μπύρα. Από την άλλη μεριά, στο Sanam Luang, που βρίσκεται απέναντι από το Grand Palace, θα μπορέσετε να έχετε την αυθεντική ταϊλανδέζικη εμπειρία με παραδοσιακή μουσική, χορούς παραδοσιακούς και παραδοσιακό φαγητό. Αν προσθέσει κανείς και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό στην αλλαγή του έτους, η Μπανγκόκ είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη του πλανήτη για να περάσει κανείς την παραμονή πρωτοχρονιάς.






Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ασίας, ειδικά όμως στη διάρκεια των Χριστουγέννων, η πόλη γεμίζει επισκέπτες. Η καρδιά των ημερών χτυπά στην οδό Orchard όπου από ψηλά κρέμονται γιρλάντες από λαμπάκια, τα χριστουγεννιάτικα έλατα συμπληρώνουν το τροπικό τοπίο και τα καταστήματα συναγωνίζονται για το ποιο θα έχει την καλύτερη διακόσμηση. Υπάρχει μάλιστα και επίσημος διαγωνισμός για το «Καλύτερο στολισμένο κτίριο». Ωστόσο για την παραμονή, το καλύτερο μέρος για να βρίσκεται κανείς είναι στην περιοχή γύρω από το επιβλητικό Marina Bay Sands. Εκεί τα βεγγαλικά εντυπωσιάζουν και γίνονται συναυλίες σε κάθε γωνία. Όλα πάντα με φόντο το υπέροχα φωταγωγημένο Marina Bay Sands.






Νέα Υόρκη

Δεν γίνεται να λείπει η Νέα Υόρκη από μία τέτοια λίστα. Το μεγάλο πάρτι της πόλης γίνεται φυσικά στην Times Square, όπου κάθε πρωτοχρονιά η μεγάλη μπάλα (γνωστή και ως «Apple») πέφτει και σηματοδοτεί την αρχή του νέου έτους από το 1906. Το να κάνει κάποιος παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square, ωστόσο, απαιτεί να το θέλει πάρα πολύ. Όποιος θέλει να έχει την ευκαιρία να δει την μπάλα να πέφτει και να σκορπάει 900 κιλά κομφετί από κοντά, θα πρέπει να πάει από πολύ νωρίς και να μην έχει καμία ελπίδα στο μυαλό του ότι θα καταφέρει να φύγει από εκεί μέχρι το πάρτι να τελειώσει (εκτός αν έχει τη διάθεση να σπρώχνει ένα εκατομμύριο ανθρώπους για να μπορέσει να περάσει). Για όσους, πάντως, δεν έχουν τόση πειθαρχία δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στη Νέα Υόρκη λέτε να μην έχει κάπου αλλού να πάτε τη νύχτα που γιορτάζει όλος ο κόσμος; Όλα τα καινούρια και παλιά κλασικά club, όλα τα μεγάλα εστιατόρια με το γκουρμέ δείπνο τους, όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία και γενικά όλη η μεγαλούπολη έχει τις πόρτες της ανοιχτές και σας περιμένει. Τέλος, υπάρχει πάντα και η Chinatown η οποία λάμπει σαν βεγγαλικό μέσα στη νύχτα και υπόσχεται πάντα μοναδικές στιγμές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου