Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στις στολισμένες πόλεις του κόσμου



Χριστούγεννα στις στολισμένες πόλεις του κόσμου. Εικόνες


Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συμβαίνει κάτι μαγικό: Ο κόσμος μοιάζει πιο χαμογελαστός, τα προβλήματα μπαίνουν για λίγο στην άκρη, άνθρωποι ξεχύνονται στους δρόμους στην αναζήτηση των πιο όμορφων δώρων για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ η θαλπωρή αναβλύζει διάχυτη από διάφορες εικόνες: Aπό ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που στέκεται δίπλα σε ένα τζάκι που σιγοκαίει, από τα χαμογελαστά πρόσωπα μιας οικογένειας που περιμένει να σβήσουν τα φώτα για να υποδεχτούν το νέο χρόνο, από παρέες που βγαίνουν στους δρόμους για να διασκεδάσουν, από μία αγκαλιά και τις ευχές που ανταλλάσσουν οι άνθρωποι, ακόμη και από τη μυρωδιά ενός στρωμένου χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.
Ένας κόσμος, διαφορετικοί πολιτισμοί, ίδιος σκοπός. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και το καλωσόρισμα του νέου έτους. Όλος ο κόσμος, «ντύθηκε» στα γιορτινά, εν αναμονή του καινούργιου χρόνου.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και όσοι συμμετείχαν σε αυτές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μία προσπάθεια να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν ένα παραμυθένιο σκηνικό, λίγο πριν το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.

Τα ήθη και τα έθιμα σε όλο τον κόσμο διαφέρουν, ωστόσο τα συναισθήματα που αποπνέουν οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι τα ίδια: Xαρά και αισιοδοξία ότι το νέο έτος «θα φέρει κάτι καλύτερο» από το προηγούμενο.

Σήμα-κατατεθέν των άγιων αυτών ημερών για πολλές χώρες είναι φυσικά ο Άγιος Βασίλης, ο γλυκός αυτός γέροντας που περιφέρεται σε όλο τον κόσμο με το έλκηθρό του και σκορπίζει χαρά σε μικρούς και μεγάλους με τα δώρα του.

Δείτε εικόνες από όλο τον κόσμο, από την Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία κλπ. με στόχο να… σας παρασύρουμε σε ένα υπέροχο, εορταστικό ταξίδι.
 
 

Νέα Υόρκη
 
 
Άμστερνταμ, Ολλανδία
 
 
Κολωνία, Γερμανία
 
 
Το χωριό του Άγ. Βασίλη στο Napapiiri στη Lapland, Φινλανδία
 
 
Ρώμη, Ιταλία
 
 
Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο
 
 
Φλώριντα
 
 
Belvedere Palace Βιέννη, Αυστρία
 
 
Τόκιο
 
 
Τα Ηλίσια Πεδία, Παρίσι, Γαλλία
 
 
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γυαλί Murano στο Lucca, Ιταλία
 
 
Μακάου, Κίνα
 
 
Shönbrunn Palace, Βιέννη
 
 
Η χιονισμένη όπερα της Βιέννης
 
 
Κόμπε, Ιαπωνία
 
 
Τορόντο, Καναδάς
 
 
Σιγκαπούρη
 
 
Carnaby Street, Λονδίνο, Αγγλία
 
 
London Eye, Λονδίνο, Αγγλία
 
 
Χριστούγεννα χωρίς... μόδα δεν γίνεται!
Kι αφού ταξιδέψαμε στις μητροπόλεις του κόσμου, ας ρίξουμε και μια ματιά στις ευφάνταστες στολισμένες βιτρίνες τους, γιατί το κομμάτι της μόδας, είναι πάντα επίκαιρο!


 

 




Το κατάστημα Tiffany στη Fifth Avenue, Νέα Υόρκη
 
 
Το κατάστημα Galeries Lafayette σε συνεργασία με την Louis Vuitton, Παρίσι
 
 
Το κατάστημα Chanel στο Παρίσι
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου