Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Εντυπωσίασε την Κίνα με τα κρασιά της η Coop Wines

 
 
pic
Πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης, 9η Interwine 2012 στην Καντόνα της Κίνας αποτέλεσε η συμμετοχή της ομάδας Coop Wines of Greece, που αποτελείται από επτά συνεταιριστικές οινοποιητικές οργανώσεις.

Η παρουσία της Ομάδας Coop Wines of Greece στους επαγγελματίες της Νότιας Κίνας (κι όχι μόνο) κατά τις ημερομηνίες 14‐16/11/2012 έγινε πόλος έλξης για τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης, 9η INTERWINE 2012, αφού κατά κοινή ομολογία το ύφος του περιπτέρου και το brand της Ομάδας, προσέλκυσαν και έπεισαν το κοινό της Έκθεσης ότι αντιπροσωπεύουν σε βάθος και έκταση, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αμπελώνα, αλλά κυρίως ότι αποτελούν μία αδιάσπαστη ομάδα με συνοχή και προοπτικές επέκτασης.

Η Ομάδα Coop Wines of Greece, ακολουθώντας ένα πυκνό και ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων υπό την επιμέλεια του Πρεσβευτή οίνου που έχει ανακηρύξει η Ομάδα, συμμετείχε στις παρακάτω εκδηλώσεις:

 
1. Συμμετοχή στη Δ.Ε. 9th INTERWINE 2012 μέσω ομαδικού περιπτέρου της Ομάδας COOP WINES OF GREECE.
2. Επίσημο Press Conference με τίτλο «COOP WINES OF GREECE – BRAND LAUNCH CEREMONY» το πρωί της 14ης Νοεμβρίου 2012.
3. Επίσημο Wine Tasting με τίτλο «COOP WINES OF GREECE – WINE TASTING» το πρωί της 15ης Νοεμβρίου 2012.
4. Επίσημο Wine Tasting Δείπνο με τίτλο «COOP WINES OF GREECE – BRAND LAUNCH CEREMONY» το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2012
5. Επαφές με θετικά αποτελέσματα με σημαντικούς και μεγάλους αγοραστές
 

 Οι προαναφερθείσες ενέργειες, το προωθητικό υλικό και η επαφή με το επαγγελματικό κοινό στηρίχτηκε στα ακόλουθα σημεία, τα οποία δίνουν μία βαθύτερη, ουσιαστική και διαφορετική υπόσταση στο brand name «COOP WINES OF GREECE»:

1. Οινικά προϊόντα υψηλής ποιότητας ‐ επιπέδου ΠΟΠ και ΠΓΕ που παράγονται σε περιοχές με μακραίωνη ιστορία και οινική παράδοση.
2. Οινικά προϊόντα που προέρχονται από περιοχές μοναδικού κάλλους, που σέβονται την υγεία του τελικού καταναλωτή και το περιβάλλον με έμφαση στην «φυσικότητα» του τρόπου παραγωγής των προϊόντων τους.
3. Οι Συνεταιρισμοί δε στοχεύουν στην επίτευξη κέρδους για τη διατήρηση πολυτελούς επιπέδου διαβίωσης των μελών τους.
 
Το κέρδος τους εξασφαλίζει ότι, ο «απλός» αγρότης θα συνεχίσει να έχει ένα αποδεκτό βιοτικό επίπεδο και να ασχολείται με την ελληνική ύπαιθρο. Επίσης, εξασφαλίζουν τη συνέχεια και τη διατήρηση των παραδόσεων και της ιστορίας της ελληνικής υπαίθρου.
Για την κουλτούρα των κινέζων ενδιαφερόμενων τα σημεία αυτά ήταν εύληπτα, αποδεκτά και σημαντικά και αυτό έγινε εμφανές από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις καθώς, επίσης, και από την αυξημένη επισκεψιμότητα του ομαδικού περιπτέρου μετά από κάθε εκδήλωση. Το ομαδικό περίπτερο των COOP WINES OF GREECE κατάφερε να αποσπάσει αριθμό επισκεπτών αντίστοιχο εκείνου ομαδικών περιπτέρων χωρών και περιοχών με μεγαλύτερη διείσδυση και εντονότερη παρουσία στην κινεζική αγορά (π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Rioja, Bordeaux).
Το ομαδικό περίπτερο λειτούργησε ως «Οργανισμός» καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών παρουσίασαν μοναδική επαγγελματική συνοχή στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους επισκέπτες να «ανακαλύψουν» τα συνεταιριστικά κρασιά. Οι επισκέπτες συνειδητοποίησαν ότι τα «COOP WINES OF GREECE» δεν είναι μία ένωση «άσπονδων» φίλων, αλλά ένα brand name που πρεσβεύει ποιοτικά ελληνικά οινικά προϊόντα, τα μέλη του οποίου αλληλοσυμπληρώνονται και όλα μαζί δίνουν μια αίσθηση σιγουριάς, εμπιστοσύνης και ενιαίας δύναμης.
Η συνολική παρουσία κρίνεται ως εξαιρετικά θετική αφού στο Wine Tasting εκτός από την αποδοχή των δοκιμαστών στους επιλεγμένους οίνους (με αξιοσημείωτη αποδοχή στους λευκούς οίνους!!!), αναπτύχθηκαν εύκολα διαπροσωπικές σχέσεις, λόγω μιας διαφαινόμενης συγγένειας με την κουλτούρα των Κινέζων, που κατέληξαν σε κλείσιμο συμφωνιών.
Η Ομάδα δείχνει ότι έχει συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές της, ενώ έχει όλη τη διάθεση και την ικανότητα να συνεχίσει πιο ενωμένα, οργανωμένα και δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο της ΚΟΑ Οίνου.
 

Coop Wines of Greece

Αποτελείται από επτά οινοποιητικές συνεταιριστικές οργανώσεις:
Α.Ο.Σ. Τυρνάβου, Ε.Α.Σ. Αμυνταίου, Ε.Α.Σ. Πάτρας. Α.Ο.Σ. Νεμέας, Ε.Α.Σ. Πεζών, Α.Σ.Π. Ρομπόλας Κεφαλονιάς και ΚΑΙΡ ΑΕ, υπό τον συντονισμό και την ευθύνη σύνταξης της πρότασης της ΚΕΟΣΟΕ, κατέθεσαν Πρόταση Προβολής και Προώθησης οίνων στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Guangzhou (Καντώνα) πρωτεύουσα της Επαρχίας Guangdong, σημαντικότερης κινεζικής πόλης του Pearl River Delta που μαζί με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, αποτελούν την πιο ανεπτυγμένη και ενεργή εμπορική περιοχή στην Κίνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις προβολής όπως: internet site, έντυπα και ενέργειες B2B και B2C, συμμετοχή σε Εκθέσεις, γευσιγνωσία σε εστιατόρια, χώρους τέχνης, wine bar, δημοσιεύσεις σε κλαδικά περιοδικά, κ.α.

Οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί που συνέστησαν την Ομάδα υπό το brand Coop wines of Greece, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό όγκο της ελληνικής οινοπαραγωγής, καθώς και σημαντικό μέρος των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνων της χώρας.
 
 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου