Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο γηραιότερος ... κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας

 
 



Είναι μια θηλυκή χελώνα με «αντρικό» όνομα!
 
Ο γηραιότερος κάτοικος της Μεγάλης Βρετανίας είναι 130 ετών. Μέχρι τα 96 του χρόνια όλοι πίστευαν ότι είναι αρσενικό, όμως το 1978 η κτηνίατρος June Le Gallez από το Guernsey αποκάλυψε ότι ο Thomas δεν ήταν Thomas αλλά… Tomasina.
Η μεγαλύτερη σε ηλικία χελώνα της Αγγλίας γεννήθηκε το 1882 και έχει επιζήσει πολλών σημαντικών ιστορικών γεγονότων!
Βρέθηκε στα συντρίμμια ενός χτυπημένου από βόμβα σπιτιού στο Essex το 1945. Όταν 33 χρόνια μετά τον «κληρονόμησε» η Le Gallez, αποκαλύφθηκε το… λάθος στην ταυτότητά του!

«Όλοι μου έλεγαν να της αλλάξω το όνομα σε Tomasina, αλλά δεν ήθελα. Οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι σε τόσο προχωρημένη ηλικία η χελώνα δε θα είχε πολλή ενέργεια μέσα της, όμως είναι πολύ δραστήρια και ενεργητική» είπε η ίδια.
Η 54χρονη κτηνίατρος φιλοξενεί το τεράστιο ερπετό στην αυλή του σπιτιού της στο Channel Island στο Guernsey. «Ο Thomas είναι μέλος της οικογένειάς μας. Έχω φωτογραφίες μου μαζί του από τότε που ήμουν δύο ετών» πρόσθεσε.
Το προηγούμενο ρεκόρ… ηλικίας σε χελώνα κατείχε ο Timmy, μια μεσογειακή χελώνα η ηλικία της οποίας είχε εκτιμηθεί στα 160 χρόνια, όμως πέθανε το 2004 στο Devon.

 
πηγή: Newsbeast


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου