Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τα κρητικά κρασιά πάνε... Βρυξέλλες

 




Στις Βρυξέλλες θα παρουσιασθούν τα κρητικά κρασιά στις 26-11-12, στις 27-11 και την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια μιας σειράς εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γευσιγνωσία, παρουσίαση του κρητικού αμπελώνα, προβολή της ταινίας των κρητικών κρασιών και άλλες δραστηριότητες.

Η παρουσίαση των κρητικών κρασιών θα γίνει από τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών (Wines of Crete), που πραγματοποιούν επίσκεψη στην έδρα της ΕΕ μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Σπύρου Δανέλλη.

Η όλη δράση για την προβολή των ντόπιων κρασιών στις Βρυξέλλες και στο Ευρωκοινοβούλιο ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου όταν οινοποιοί του νησιού απέστειλαν στους 750 ευρωβουλευτές από μια φιάλη κρητικό κρασί μαζί με την πρόσκληση στις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα το απόγευμα η ομάδα Κρητών οινοπαραγωγών θα συναντηθεί με τους Έλληνες ευρωβουλευτές και το βράδυ προγραμματίζεται γευσιγνωσία 25 διαφορετικών ετικετών με την παρουσία Βέλγων δημοσιογράφων, εμπόρων και εστιατόρων σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.

Σήμερα, Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της κρητικής αποστολής με μέλη του Τμήματος Γεωργίας της Ε.Ε. για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, τόσο νομοθετικά όσο και εμπορικά-προωθητικά. Επίσης θα γίνει η παρουσίαση του κρητικού αμπελώνα σε εκπροσώπους της Ε.Ε., ευρωβουλευτές και καλεσμένους της ομάδας οργάνωσης μαζί με την παρουσίαση της ταινίας των κρητικών κρασιών.

Με αφορμή την εκδήλωση ο εμπνευστής της εκδήλωσης, ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης δήλωσε σχετικά: «Στην εποχή της κρίσης, όπου η Ελλάδα ψάχνει ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγικότητας, κάποιοι δείχνουν το δρόμο έχοντας πετύχει θαύματα στον τομέα τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης, "Wines of Crete"».




πηγή: http://www.patris.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου