Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού



Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσούΜεγαλειώδες ήταν το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν οι επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου και ακολούθησε πορεία μέσω της Τσιμισκή προς το Καναδικό Προξενείο...

Την πορεία τους ανέκοψαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και επετράπη μόνο σε μία ολιγομελή επιτροπή να παραδώσει το ψήφισμά τους στο προξενείο. Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους στη λεωφόρο Νίκης με κατάληξη στον Λευκό Πύργο.

Οι επιτροπές κάλεσαν τον κόσμο να «διαδηλώσει ειρηνικά ενάντια στην σχεδιαζόμενη καταστροφή της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Ροδόπης και του Έβρου», εκτιμώντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας εάν δεν σταματήσει τώρα η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού».

 


Παρέμβαση στα γραφεία της Eldorado Gold στην Αθήνα

Παρέμβαση στα γραφεία της Eldorado GoldΠαρέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα αθηναϊκά γραφεία των τριών εταιρειών που σχεδιάζουν την καταστροφή της βόρειας Ελλάδας. Η παρέμβαση αυτή έγινε την ίδια ώρα που στην Θεσσαλονίκη βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγαλειώδης πορεία των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού απ’ όλη την Βόρεια Ελλάδα (Χαλκιδική, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρο).

Στην είσοδο των γραφείων των τριών εταιρειών (Eldorado Gold, Ελληνικός Χρυσός, Μεταλλεία Χαλκιδικής) στη Β. Σοφίας, τοποθετήθηκαν κούτσουρα και άλλα ξύλα και ένα πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν «Ενθάδε κείται το δάσος των Σκουριών». Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ενεργοί πολίτες της Αττικής που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους κατοίκους της Χαλκιδικής, της Θράκης και των άλλων περιοχών που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

«Απασχόληση με αξιοπρέπεια και μέλλον δεν συμβαδίζει με την καταστροφή της φύσης» έγραφε ένα πανό, ενώ ένα άλλο: «Eldorado Gold go home!».

 
 
Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού




Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου