Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το πρώτο Staffie που γίνεται σκυλί αστυνομίας



to-prwto-staffie-pou-ginetai-skyli-tis-astynomias



Ο Κος εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο αδέσποτων αφού είχε συμμετάσχει σε κυνομαχίες με τα ίδια του τα αδέρφια. Τον εκπαίδευσε ένας φιλόζωος αστυνομικός και κατάφερε να εντοπίσει ηρωίνη στην πρώτη μέρα δουλειάς του ως αστυνομικό σκυλί!

Είναι το πρώτο Staffordshire bull terrier που γίνεται αστυνομικός σκύλος στην Βρετανία, αφού η ράτσα θεωρείται ''επικίνδυνη'', ''επιθετική'' κλπ. παρά τις διαμαρτυρίες φιλόζωων που έχουν αυτά τα σκυλιά ως κατοικίδια και ξέρουν πόσο γλυκά και καλόψυχα είναι. Δυστυχώς όμως πέφτουν πολλές φορές θύματα υπάνθρωπων που τα εκπαιδεύουν για κυνομαχίες και ξεφεύγουνα πό τον έλεγχό τους.

Ο πρώην αδέσποτος ασπρόμαυρος Κος σώθηκε από τον χειριστή του και αστυνομικό Lee Webb καθώς το μέλλον του ήταν αβέβαιο στο καταφύγιο. Ο Κος είναι ο πρώτος της ράτσας του που εκπαιδεύτηκε να ανιχνεύει ναρκωτικά, πλαστά χρήματα και όπλα. Την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά κατάφερε να βρει ποσότητα ηρωίνης σε ένα αυτοκίνητο στο Μπρίστολ!

 Ο αστυνομικός Webb είπε για τον Κος: Οπως πολλές άλλες ράτσες, τα Staffies έχουν κακή φήμη που είναι άδικο. Ο Κος είναι το πιο ευγενικό και γλυκό σκυλί. Είναι παιχνιδιάρης και λατρεύει το παιχνίδι της αναζήτησης.

Η αστυνομία της Αγγλίας έχει συνήθως σκυλιά ράτσας Σπρίνγκερ Σπάνιελ ή Βαϊμαράνερ που θεωρούνται κατάλληλα για να είναι υπό έλεγχο λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους, αλλά ο αστυνομικός λέει ότι δεν χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να εκπαιδεύσει τον Κος απ ότι τα σπρίνγκερ σπάνιελ, που είναι επίσης υιοθετημένα από καταφύγιο αδέσποτων.
 

 
πηγή adespoto.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου