Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μαγνησία. Πρόθεση του υπουργείου να συνεχιστεί το έργο της Κάρλας


 
Πρόθεση του Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σταύρος Καλογιάννης, είναι να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και να συνεχιστούν οι εργολαβίες της Κάρλας, ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά από συνάντηση που έγινε χθες στην Αθήνα και συζήτησαν το θέμα.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπάρχει βούληση του υπουργείου να συνεχιστούν τα έργα και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν με τις εργολαβίες που έχουν σταματήσει.
«Ως Περιφέρεια και μαζί με το Δήμο Βόλου κάναμε παρέμβαση στο υπουργείο, έγιναν συσκέψεις βγήκαν οι επιτροπές που θα ξεκαθαρίσουν το θέμα και θα προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα για να επανασυσταθούν οι εργολαβίες. Σήμερα θα τις υπογράψει ο γενικός γραμματέας και μετά ξεκινά η διαδικασία της συνάντησης με τους κατασκευαστές και της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για να συνεχιστεί το έργο», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

Συμπλήρωσε δε ότι η Περιφέρεια παλεύει για να λύσει προβλήματα από το παρελθόν, ενώ ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής δήλωσε: «Η Κάρλα ενώνει και θα δώσει αρδευτικό νερό καλύτερης ποιότητας, θα εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας. Νομίζω ότι θα πρυτανεύσει η λογική κι η ηρεμία και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τις ανάγκες των πολιτών και των κατοίκων εκεί, για να μην διαταραχθεί η πορεία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το νερό που έχουμε. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα το οποίο το βλέπουμε να έρχεται».
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου