Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Λακωνία. Ψητό κάστανο, τοπικά προϊόντα και καλλιτεχνήματα «σφράγισαν» τη Γιορτή Κάστανου στην Άρνα

 
 
      
ΣΠΑΡΤΗ. Για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε η Γιορτή Κάστανου στην Άρνα Λακωνίας, από 26 έως 28 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά. Ο επισκέπτης καλωσορίζεται με κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί, καθώς και ζεστό τσίπουρο, μόλις αποσταγμένο από τον άμβυκα που καίει στην πλατεία του χωριού.
 
 
 


 
Πρώτα απ’ όλα, όμως, η Γιορτή Κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική. Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα. Μέσα στις πολυτάρες και τα κοφίνια τα χρώματα από τα κάστανα , τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα , τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί , τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού.
Τα προσφερόμενα προϊόντα ήταν ανώτερης ποιότητας και χαρακτηριστικά εύγευστα, γεγονός που άφησε τους επισκέπτες ιδιαίτερα ικανοποιημένους. Το φθινοπωρινοχειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού έδωσε τη δική του πινελιά στην όμορφη ατμόσφαιρα που επικράτησε για ένα τριήμερο στην Άρνα…


 



Φωτογραφίες: Ν. Μπακής - Θ. Λαμπρόπουλος
                    πηγή: http://www.notospress.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου