Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία. Έναρξη από 1η Νοεμβρίου του κυνηγιού περιφερειακά της λίμνης Καϊάφα

 
 
 
kaiafasΕπί ποδός… κυνηγιού θα βρεθούν οι λάτρεις του είδους από την ερχόμενη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου περιφερειακά της λίμνης Καιάφα, μετά την έναρξη του κυνηγιού που γίνεται κατά ενάμισι μήνα αργότερα, σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα όπως έχουν αναφέρει τα “kinigetikanea.gr”, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλειος Γιακουμής , το κυνήγι περιφερειακά της λίμνης Καϊάφα ξεκινάει από τις αρχές Νοέμβρη και από τα μέσα (15) Σεπτεμβρίου , με το αιτιολογικό πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου διεξάγονται διάφορα αθλήματα εντός της λιμνοθάλασσας…

Ωστόσο στο διάστημα που μεσολαβεί, εντείνονται οι έλεγχοι από τους θηροφύλακες με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών (Δασαρχείο κλπ.) , για την αντιμετώπιση παράνομων κρουσμάτων κυνηγιού στη λίμνη Καϊάφα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει και επίσημα το κυνήγι.

«Οι έλεγχοι που διενεργούμε είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν και μετά την έναρξη του κυνηγιού για την πάταξη περιπτώσεων λαθροθηρίας, στα σημεία που δεν επιτρέπεται η θήρα και ειδικά εντός της λίμνης. Με μεγάλες και διαρκείς προσπάθειες καταφέραμε να επιτραπεί η θήρα περιφερειακά της λίμνης Καϊάφα , αλλά και οι κυνηγοί θα πρέπει να σεβαστούν τα όσα προβλέπονται, σχετικά με την άσκηση της θήρας στην περιοχή» ανάφερε στα “kinigetikanea.gr” ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Χρ. Πλιάγκος.
 

Οι απαγορεύσεις

Να σημειωθεί ότι η απόφαση για τον Καϊάφα μεταξύ άλλων αφοράει τα εξής:

- Απαγορεύεται εντελώς το κυνήγι όλων των θηραμάτων με κάθε μέσο εντός των ορίων της λίμνης Καιάφα του δήμου Ζαχάρως (εμβαδού 2010 στρεμμάτων) και για πέντε χρόνια.

- Απαγορεύεται το κυνήγι από 20 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, περιμετρικά των ορίων της λίμνης Καιάφα, σε ζώνη πλάτους 1000 μέτρων, για την προστασία των λουομένων.

- Επιτρέπεται η άσκηση της θήρας από 1 Νοεμβρίου έως 28 Φεβρουαρίου, εκτός των ορίων της λίμνης( εθνικός δρόμος Πύργου-Κυπαρισσίας και περιμετρικός δρόμος της λίμνης που ξεκινά από τη Βόρεια αποβάθρα και καταλήγει στη Νότια αποβάθρα).

- Δεν επιτρέπεται η είσοδος πλωτών μέσων, βαρκών κλπ. με σκοπό την άσκηση θήρας ή σύλληψη χτυπημένων θηραμάτων.
 
 

πηγή: kinigetikanea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου