Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πύργος. Η πρόταση μας για το αδιέξοδο στο θέμα των απορριμμάτων


 
 
Η πρόταση μας για το αδιέξοδο στο θέμα των απορριμμάτων του Δήμου ΠύργουΕπειδή πολλά έγιναν και ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου και τον Δεματοποιητή στο Ποτόκι οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε -χωρίς να φωνάζουμε χάριν εντυπώσεων- ορισμένες άμεσες ενέργειες μιας και τα πράγματα είναι τόσο στριμωγμένα...

Ο Δήμος Πύργου πρέπει άμεσα να περιορίσει τον όγκο των σκουπιδιών. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει:

 
- Να απομακρύνει από τα σκουπίδια όλα τα φυτικά υλικά από κλαδέματα κ.λπ. Να ζητήσει από τους πολίτες να μην τα πετούν και να δηλώσει ότι δεν θα συλλέγονται κάδοι με φυτικά υλικά (κλαδέματα, γκαζόν, φύλλα) μέσα σε αυτούς
- Να ξεκινήσει άμεσα ενημέρωση για διαχωρισμό στην πηγή και να ορίσει μόνος τους χώρο όπου τα προϊόντα προς ανακύκλωση θα συλλέγονται.
- Να ξεκινήσει άμεσα μονάδα βιοαερίου-κομποστοποίησης για τα οργανικά των αστικών περιοχών Δήμου. Υπάρχουν υπερεπαρκείς διαθέσιμοι πόροι από το Π.Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας.
- Να προωθήσει την οικιακή κομποστοποίηση στις αγροτικές περιαστικές περιοχές του Δήμου.
- Αν ο Δήμος προχωρήσει αποφασιστικά, οι πολίτες και όλοι οι φορείς θα υποστηρίξουν.


Με σωστές, ειλικρινές κινήσεις, ο όγκος των απορριμμάτων μπορεί άμεσα να περιοριστεί. Με προμήθεια φθηνού εξοπλισμού (θρυματοποιητές για κλαδέματα, πρέσες για τα ανακυκλώσιμα υλικά) η προσπάθεια μπορεί να δώσει σύντομα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η κρίση αυτή είναι ευκαιρία να δώσουμε λύση και όχι να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ας ληφθούν λοιπόν κρίσιμες αποφάσεις κι ας καθυστερήσουμε μερικές βδομάδες ακόμη.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου