Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μουλάρια στο… σφυρί

 
 
ΦΩΤΟ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: Μουλάρια στο… σφυρί
 
 
Μέχρι σήμερα ξέραμε για δημοπρασίες έργων τέχνης, παλαιών αντικειμένων ή αντικειμένων με μεγάλη συλλεκτική αξία. Από σήμερα όμως ήρθε η ώρα να μάθουμε και τις δημοπρασίες… σαμαριών και ημιόνων.
 
Τα συμπαθή τετράποδα, γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ υποψηφίων αγοραστών καθώς δημοπρατούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χώρο του Διοικητηρίου Καστοριάς. Η ένταση και η αγωνία περισσεύουν καθώς οι πλειοδότες, περιμένουν την ανάδειξη εκείνου που θα προσφέρει τα περισσότερα.
Τα δημοπρατούμενα μουλάρια, προέρχονται συνήθως από κατασχέσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του Δασικού Κώδικα, ο οποίος ορίζει ότι κατάσχονται και εκποιούνται όσα είδη έχουν χρησιμοποιηθεί για λαθροϋλοτομία, συμπεριλαμβανομένων των…μεταφορικών μέσων.
Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, Χρήστος Λιάμης, από το 2010 έως και σήμερα έχουν βγει στο σφυρί περίπου 15 με 20 μουλάρια. Όσοι λοιπόν θέλουν να καταθέσουν τον οβολό τους για την αγορά ενός ημιόνου για όλες τις δουλειές δεν έχουν παρά να σπεύσουν. Ο καλύτερος και πιο γρήγορος πλειοδότης κερδίζει.
 
 
 
Τα δημοπρατούμενα μουλάρια, προέρχονται συνήθως από κατασχέσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του Δασικού Κώδικα
 


πηγή: http://www.tsantiri.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου