Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάριο για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ηγουμενίτσα

 
 
 
DELFINIAΠοιες είναι οι βασικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών;
Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την προστασία τoυς;
Σε περίπτωση επαφής ή παρατήρησης μεσογειακής φώκιας ή κητώδους, ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους, αλλά και του ζώου;
Στις παραπάνω ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το σεμινάριο που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και η MΟm την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Πάνθεον» του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ επί της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηγουμενίτσα.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, θα δοθούν σαφείς οδηγίες σε περίπτωση παρατήρησης ζώου, στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Θαλάσσια θηλαστικά: οι συγκάτοικοί μας των ελληνικών θαλασσών».
Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθούν στο έργο της προστασίας των ζώων αυτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στις τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε» που υλοποιούν το WWF Ελλάς και η ΜOm σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute.
Το πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δράσεων φιλοδοξεί να ενημερώσει το ευρύ κοινό αλλά και τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την παρουσία των 9 μόνιμων θαλάσσιων θηλαστικών στα ελληνικά πελάγη, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις απαραίτητες δράσεις για την προστασία τους.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες: www.thalassa-project.gr
Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Λιβανού,
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου