Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ γίνεται 20 ετών και... κερνάει

 
 
 
 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και το... ρίχνει έξω.

Είναι γνωστή η προτίμηση της αρκούδας αυτή την εποχή, για το σταφύλι και τα αμπέλια. Μάλιστα στο Μέτσοβο ακόμη διατηρείται μια συνήθεια πολλών ετών στο αμπέλι της Μονής του Αη Νικόλα. Εκεί, περιμένουν την αρκούδα να ’ρθει να δοκιμάσει τα σταφύλια όπως το συνηθίζει -εννοείται χωρίς κανείς να την πλησιάζει ή να την πειράζει! Όταν μάλιστα φύγει, παίρνοντας και «ένα τσαμπί» μαζί της, τότε θα πει πως ωρίμασε το σταφύλι και είναι η ώρα για τον τρύγο!

Έτσι, στη διάρκεια του μήνα του τρύγου, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου, όσοι υποστηρίξουν το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με ετήσια συνδρομή ή υιοθεσία θα λάβουν εξαιρετικά κόκκινα κρασιά με δωρεάν παράδοση στο χώρο τους!

  • Γίνε μέλος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (http://www.arcturos.gr/el/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=57&Itemid=99) με 50€ για ένα χρόνο και κέρδισε αυτόματα δύο φιάλες του νέου κρασιού Καλή Ρίζα του κτήματος Κυρ-Γιάννη, αξίας 25€*.
  • Υιοθέτησε μία αρκούδα ή ένα λύκο (http://www.arcturos.gr/eshop/eshop.php?pgcat=3) για ένα χρόνο με 200€ και κέρδισε αυτόματα μία κασετίνα με τρεις φιάλες Μπλε Αλεπού, αξίας 100€*.
  •  

Όσοι είστε ήδη μέλη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ή κηδεμόνες αρκούδας ή λύκου θα έχετε έκπτωση 10% για τις αγορές σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα της HOUSE OF WINE http://www.houseofwine.gr για την ίδια περίοδο για κρασιά του κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί το κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ για την ευγενική υποστήριξη στο έργο μας και στις προσπάθειες μας για την εύρεση πόρων σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όπως και την εταιρία HOUSE OF WINE για τη δωρεάν αποστολή των δώρων σας!
 

 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

 
 
Περισσότερες πληροφορίες….
 

 
Λίγα λόγια για την Καλή Ρίζα
 
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία: ΠΟΠ Αμυνταίου
Προέλευση: Αμπελώνες ομάδας παραγωγών του Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Ξινόμαυρο Αμυνταίου από παλιά κλήματα
Ωρίμανση: Ο οίνος βάσης εξελίσσεται για 14 μήνες με τη διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες σε γαλλικά βαρέλια 2ης και 3ης χρονιάς. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση για 1 χρόνο στη φιάλη.
Δυνατότητα παλαίωσης: 5-8 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Συνοδεύει υπέροχα κρέατα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες, ριζότο με άγρια μανιτάρια, πιπεριές γεμιστές με κιμά, μπάτζο σαγανάκι, κρεατόπιτες.

 
 
Σχόλιο του οινοποιού
 
«Η Καλή Ρίζα 2009 είναι ένα κρασί με ζωηρό κόκκινο χρώμα. Στη μύτη εντυπωσιάζει η ένταση και η πολυπλοκότητα των αρωμάτων κόκκινων φρούτων, τυπική του Ξινόμαυρου της περιοχής του Αμυνταίου. Το στόμα είναι γεμάτο, με όγκο και αρωματικό πλούτο, που εξισορροπείται από τη ζωηρή οξύτητα και υπογραμμίζεται από την επίγευση, η οποία είναι μακρά και φρουτώδης».
 

 
Λίγα λόγια για τη Μπλε Αλεπού
 
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία: ΠΓΕ Ημαθία
Παραγωγή: 1.188 φιάλες
Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος στο Γιανακοχώρι, και συγκεκριμένα τα τεμάχια 1 και 2 για το Syrah, 24 για το Merlot και 6 για τις υπόλοιπες
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah , Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot, Ξινόμαυρο
Ωρίμανση: 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια –περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες
Δυνατότητα παλαίωσης: 12-15 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Πλούσια πιάτα με βάση το κρέας, παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά
 

 
Σχόλιο του οινοποιού
 
«Η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί με βαθύ κόκκινο, σχεδόν αδιαφανές, χρώμα και πορφυρές ανταύγειες στην όψη. Τα αργά και πλούσια δάκρυα που αφήνει στο ποτήρι μάς προετοιμάζουν για ένα σύνολο με όγκο και στιβαρή δομή. Στη μύτη, τα έντονα αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα εναλλάσσονται με τις νότες ξύλου, βανίλιας και μόκας από την παλαίωση του κρασιού στο βαρέλι. Στο στόμα οι παχιές και καλά ενσωματωμένες τανίνες, προσφέρουν στο κρασί στιβαρή δομή, ενώ σε συνδυασμό με την υψηλή οξύτητα και το ζεστό αλκοόλ συμβάλουν στη δημιουργία ενός ισορροπημένου συνόλου που καταλήγει σε μια μακριά και φρουτώδη επίγευση. Σε νεαρή ηλικία, η Μπλε Αλεπού είναι ένα κρασί που ωφελείται από τη μετάγγιση, καθώς χρειάζεται χρόνο μετά το άνοιγμα της φιάλης για να ξεδιπλώσει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του».
 

 
Λίγα λόγια για το κτήμα Κυρ-Γιάννη

Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής βιομηχανίας κρασιού, όταν αποχώρησε από τον Όμιλο Μπουτάρη. Οι αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη εκτείνονται στις δύο πλευρές του όρους Βερμίου, στη βορειοδυτική Ελλάδα. Στα ανατολικά του βουνού απλώνεται ο αμπελώνας της Νάουσας, ο οποίος έχει έκταση που ξεπερνά τα 500 στρέμματα και βρίσκεται εντός της ομώνυμης ζώνης ΟΠΑΠ, σε υψόμετρο 250-350 μέτρων. Στο έδαφος με την αργιλώδη και αμμοαργιλώδη σύσταση καλλιεργούνται διάφορες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, αλλά έμφαση δίνεται στο ντόπιο Ξινόμαυρο. Το εκτεταμένο πρόγραμμα αναμπέλωσης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον αμπελώνα έχει ως στόχο την παραγωγή σταφυλιών καλύτερης ποιότητας, μέσα από την επιλογή των σωστών κλώνων του Ξινόμαυρου για το σωστό τύπο εδάφους, την εφαρμογή των κατάλληλων συστημάτων διαμόρφωσης και σύγχρονων τεχνικών διευθέτησης του φυλλώματος.

 
 
Λίγα λόγια για την House of Wine

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική ηλεκτρονική κάβα, για τους απανταχού φίλους του κρασιού, της μπύρας, των ποτών! Από το Σεπτέμβριο του 2009 εισάγει νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες και ιδέες, τόσο στον τρόπο εξυπηρέτησης των πελατών του όσο και στον απλό αλλά εξειδικευμένο τρόπο ενημέρωσής τους.

Mε εγκαταστάσεις αποθήκευσης δυναμικότητας 20.000 φιαλών και δυνατότητα άμεσης παράδοσης στον χώρο των πελατών του, το House of Wine εξυπηρετεί τον απλό φίλο του κρασιού, αλλά και τον γευσιγνώστη – οινόφιλο, τους φίλους της μπύρας και των ποτών και γενικά όσους απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές της αγοράς στον χώρο των οινοπνευματοδών. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του στο διαδίκτυο το www.houseofwine.gr έκανε αίσθηση, αφού είναι το μόνο ελληνικό e-shop που προσφέρει τη δυνατότητα συνολικής ενημέρωσης σχετικά με το κρασί, την μπύρα και τα ποτά και που διοργανώνει εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομικά δείπνα για τους επισκέπτες, φίλους και πελάτες του. Επίσης, παρέχει μία καινοτομική υπηρεσία που αφορά στη δυνατότητα αναζήτησης πληροφοριών για τα προιόντα του και ειδικά για το κρασί και την μπύρα, με βάση κριτήρια όπως παραγωγός, ετικέτα, χώρα, τύπος, χρώμα, χρονιά, τιμή. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες μετατρέπουν την αγορά οινοπνευματοδών σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, σε ένα ηλεκτρονικό ταξίδι γνώσης, που καταλήγει σε γευστικές απολαύσεις!

 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου