Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αρx. Ολυμπία: Διήμερο Φεστιβάλ για την Παράδοση και το Περιβάλλον

 
 
agroΈνα ιδιαίτερο διήμερο Φεστιβάλ με θέμα την παράδοση και το περιβάλλον αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 3 και 4 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνουν ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Σύλλογος Προστασίας της Φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς Ερυμάνθου - Φολόης ΩΛΟΝΟΣ με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ε.Α.Σ. Ηλείας Ολυμπίας, την Π.Ε.Ε.ΓΕ. Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γεωπόνων, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αρχ. Ολυμπίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχ. Ολυμπίας, το Φυσιολατρικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας, τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου, τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ανδρωνίου, Αχλαδινής, Δούκα, Δίβρης (Πατρών), Κούμανι (Ένωση Κουμανιωτών Ηλείας), Λάλα, Νεράιδας, Σμίλα (Ελπίδα Ζωής), Φολόης, το Σύλλογο Γυναικών Πύργου (Οι Πυργιώτiσες) καθώς και τις Γυναίκες Πελοπίου.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει έκθεση Εορταστικών Παραδοσιακών Ψωμιών, έκθεση Φωτογραφικού Υλικού του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος, έκθεση έργων Ζωγραφικής, έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, έκθεση Ειδών Λαϊκής Τέχνης (αργαλειός, εργόχειρα, υφαντά, χαλκώματα), παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών, Τραγούδι και Χορό από το Γραικάνικο Συγκρότημα "MADRETERRA" των Ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας και ελληνικής κομπανίας καθώς και εισηγήσεις ειδικών και εκπροσώπων φορέων -Ιταλών και Ελλήνων.

Ειδικότερα την Παρασκευή 3 Αυγούστου πρώτη ημέρα, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 20.30 το βράδυ στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου με τοποθετήσεις, για παραδοσιακά και πολιτιστικά θέματα και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα Αχλαδινής, Νεμούτας, και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μωραιτών.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου οι εκδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν με πρωινή πεζοπορία από το Φυσιολατρικό Σύλλογο Ολυμπίας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου ακολουθώντας την διαδρομή Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων (Παλαιό Μουσείο) - Αρχαιολογικός Χώρος - Μνημείο Πιέρ ντε Κουμπερτέν - Κρόνιος Λόφος – Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας - Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ομιλίες με θέμα "Περιβάλλον, οικοτουρισμός, διαχείριση υδάτινων πόρων, αγροτουρισμός".
 
 
 
 
πηγή: ilialive.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου