Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Worldsom, Διεθνής Σχολή Οινοχόων στο Bordeaux

 
 
 
picΗ οινική φήμη του Bordeaux διεθνώς είναι αναμφισβήτητη εδώ και αιώνες. Η δυναμική, ωστόσο, είσοδος των νέων χωρών-παικτών στο παιχνίδι της αγοράς κρασιού, με την επακόλουθη μείωση των πωλήσεων των κρασιών της γαλλικής Μέκκας, έχει ωθήσει την πόλη στην εφαρμογή νέων εργαλείων για την προώθησή τους. Έτσι, μετά από τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου και άκρως πετυχημένου προγράμματος wine tour στην ευρύτερη αμπελουργική ζώνη, εργάζεται πυρετωδώς για την προετοιμασία ενός καινούργιου πολιτιστικού κέντρου που θα είναι αφιερωμένο στο κρασί και ανακοινώνει τη δημιουργία της Worldsom, τουτέστιν Διεθνής Σχολή Οινοχόων. Η σχολή θα υπάγεται στο υπερδραστήριο Κέντρο Εμπορίου του Bordeaux, το οποίο εκτός των άλλων είναι υπεύθυνο για τη γνωστή έκθεση Vinexpo, αλλά και το σχετικά πρόσφατα Wine MBA.

Οι υπεύθυνοι της σχολής υπολογίζουν ότι ενώ υπάρχουν περίπου 20.000 επαγγελματίες οινοχόοι παγκοσμίως, δεν υπάρχει μια υψηλών standards σχολή η οποία να τους παρέχει ένα φερέγγυο δίπλωμα για το CV τους. Αυτό το κενό θα καλύψει η Worldsom, προσφέροντας 4 προγράμματα σπουδών, από επίπεδο «αρχαρίων» και «προχωρημένων» έως «οινοχόου» και «επικεφαλής οινοχόου». Τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα, καθώς αναμένονται φοιτητές από ολόκληρη την υφήλιο, και το κόστος τους θα ποικίλει από 4.000 έως 12.500€.

Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κατανάλωση του κρασιού συνεχίζει να διευρύνεται γεωγραφικά, δεν είναι δύσκολο να δούμε τα πλεονεκτήματα πίσω από την κίνηση του Κέντρο Εμπορίου, το οποίο σκοπεύει να προσελκύσει επαγγελματίες από τις νέες χώρες καταναλώτριες, κυρίως τις Ασιατικές, στο Bordeaux και τους αμπελώνες του. Στοχ
Η σχολή που αναμένεται να αποκτήσει τη φήμη ενός υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτικού κέντρου, θα λειτουργήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου και φιλοδοξεί να εναρμονίσει τα standards για ένα επάγγελμα που είναι ακόμη κατακερματισμένο.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου