Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ηράκλειο. Λεύκωμα για την προώθηση του τουρισμού σχεδιάζει ο δήμος Γόρτυνας



 
 
Εκτός των αγγλικών, το λεύκωμα θα εκδοθεί στα  γερμανικά και τα ρώσικα.



Συνάντηση με σκοπό την δημιουργία ενός λευκώματος, που θα στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και του φυσικού πλούτου του Δήμου Γόρτυνας, πραγματοποιήθηκε τις περασμένες ημέρες στο Δημαρχείο Γόρτυνας, μεταξύ των ανθρώπων της δημοτικής αρχής και του φωτογράφου της αρχαιολογικής υπηρεσίας, κ. Παπαδάκη-Πλουμίδη.

Μέσω αυτού του λευκώματος, ο μεσαρίτικος Δήμος θα επιχειρήσει να προβληθεί τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, προωθώντας κυρίως τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που δύναται να αναδειχθούν και να ευδοκιμήσουν στην περιοχή.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμος Γόρτυνας θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καθώς πέρα από το κυρίως λεύκωμα που θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, αλλά και κείμενα που θα κατατοπίζουν τους αναγνώστες, θα δημιουργηθεί επιπλέον τόσο ένας τουριστικός οδηγός, όσο κι ένα DVD με οπτικοακουστικό υλικό.
Το λεύκωμα θα είναι μεταφρασμένο σε τρεις γλώσσες, πέρα των ελληνικών, με επικρατέστερες τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ρωσικά. Ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης, που εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο, Νίκο Κοκκινάκη, ανέφερε πως μέσω της παραπάνω πρότασης θα επιτευχθεί η προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών και θρησκευτικών χώρων, του φυσικού περιβάλλοντος, των οικισμών αλλά και γενικά της ζωής των κατοίκων της Γόρτυνας.
«Με την κίνηση αυτή επιδιώκουμε να προβάλουμε το Δήμο μας και να τον εντάξουμε στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Στόχος μας είναι να πληροφορηθούν οι πολίτες για τον αρχαιολογικό και θρησκευτικό θησαυρό του Δήμου Γόρτυνας, να ενημερωθούν για τις παραλίες μας, τα βουνά μας, τις φυσιολατρικές διαδρομές που υπάρχουν και φυσικά να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον τρόπο διαβίωσης των κατοίκων μας. Επιπλέον το λεύκωμα που θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από κάθε γωνιά της Γόρτυνας, σκεφτόμαστε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων μας, να το προβάλουμε στους μαθητές, ώστε να δουν οι μικροί πολίτες τις ομορφιές και τα αξιοθέατα του τόπου που γεννήθηκαν και κατοικούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης.
Να σημειωθεί πως η δημιουργία του λευκώματος έχει εγκριθεί μέσω του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ) «ΑΣΤΕΡΙΩΝ (Γόρτυς-Αστερούσια) του Δήμου Γόρτυνας κι έχει προϋπολογισμό 70.000 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου