Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μεγάλες φωτιές καίνε τη Σιβηρία



Μεγάλες φωτιές καίνε τη Σιβηρία
 


Δασικές πυρκαγιές έχουν κατακάψει περισσότερα από 140.000 στρέμματα στη Δυτική Σιβηρία τις τελευταίες μέρες, την ώρα που το θερμόμετρο δείχνει σταθερά, στην πολύ ψυχρή τους χειμώνες περιοχή αυτή, 35 βαθμούς Κελσίου.
Η επαρχιακή πρωτεύουσα Τομσκ, μια πόλη με 528.000 κατοίκους, τα τελευταία 24ωρα «πνίγεται» εξαιτίας του καπνού. Γύρω από την Τομσκ έχουν αναφερθεί 34 φωτιές, για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί συνολικά 1.100 πυροσβέστες. Η λειτουργία ενός κοντινού αεροδρομίου έχει παραλύσει λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και οι πτήσεις εξυπηρετούνται τα τελευταία 24ωρα από άλλα αεροδρόμια στην περιφέρεια.
Πυρκαγιές μαίνονται επίσης σε μια ακόμη περιοχή της Σιβηρίας, αυτήν του Κρασνογιάρσκ, ανατολικότερα. Η τοπική υπηρεσία δασικής προστασίας αναφέρει ότι, αν και έχουν κινητοποιηθεί 1.400 πυροσβέστες, έχουν καεί περισσότερα από 60.000 στρέμματα δάσους. Στην περιοχή αυτή από την 26η Ιουνίου έως και την 11η Ιουλίου επικράτησαν «ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες», προσθέτει η ίδια υπηρεσία.
Για τα θέματα αυτά συγκλήθηκε σήμερα στη Μόσχα διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.



πηγή: 24h.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου