Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Εύβοια. Παραλία Αλυκές, Δροσιά Χαλκίδας

 


Μόλις 5 χλμ από τη Δροσιά, 10 χλμ από Χαλκίδα και 50 χλμ από Αθήνα, βρίσκεται η υπέροχη παραλία της Δροσιάς, η παραλία Αλυκές ή Ιππόκαμπος όπως την ξέρουν αρκετοί από το όνομα του πρώτου beach bar που άνοιξε στην περιοχή. Η παραλία θυμίζει τροπικό νησί. Είναι αμμουδερή παραλία με πανέμορφη θέα, καθαρή θάλασσα και δωρεάν ξαπλώστρες. Κατάλληλη και για μικρά παιδάκια, αφού είναι ρηχή και μπορούν να παίξουν αλλά και να κάνουν τις βουτιές τους άφοβα.
Απέναντι αντικρίζουμε το βουνό Καντήλι, πιο πέρα είναι η Λίμνη Ευβοίας, απίθανη θέα, άγρια ομορφιά. Ο ήλιος, το απόγευμα πέφτει πίσω από το Εγγλεζονήσι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την παραλία, η οποία έχει έκταση περίπου 1000 μέτρα.







Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πρωτοαντικρίζοντας τις Αλυκές ότι είναι δυνατόν να υπάρχει μία τέτοια παραλία σε απόσταση τόση λίγη από Αθήνα. Τα τυρκουάζ νερά της με τη λευκή και απαλή σαν πούδρα άμμο γοητεύουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Είναι οργανωμένη παραλία, έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες που τις παραχωρούν δωρεάν τα μαγαζιά, τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος της παραλίας, το μόνο που πληρώνεται είναι ότι θα καταναλώσετε. Υπάρχουν φυσικά και σημεία χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τις δικές σας ομπρέλες.






Καθημερινές δεν έχει πάρα πολύ κόσμο, τα σαββατοκύριακα όμως από το πρωί συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να απολαύσει τα μπάνια του στην πεντακάθαρη θάλασσα των Αλυκών.
Πρόσφατα απέκτησε και γαλάζια σημαία η παραλία των Αλυκών Δροσιάς, αφού ελέγχθηκε και πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για μία καθαρή παραλία.








Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολο να πάνε, μόλις φτάσουν στο χωριό Δροσιά μετά την πλατεία στα 300 μέτρα στρίβουν δεξιά προς παραλία Αλυκών, όσοι όμως δεν έχετε μεταφορικό μέσο μπορείτε να πάτε με το αστικό λεωφορείο που φεύγει από τα ΚΤΕΛ Νομού Ευβοίας και έχουν κάθε μισή ώρα δρομολόγια.  Το πρωϊνό δρομολόγιο ξεκινάει στις 10.30 και φτάνει στις 11.00 Αλυκές, μετά κάθε μισή ώρα έχει λεωφορείο. Το τελευταίο φεύγει από Χαλκίδα στις 19.00 και φτάνει στις 19.30 στις Αλυκές.







Στάσεις κάνει στην οδό Βενιζέλου στο Κέντρο της Χαλκίδας, πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα, στο ξενοδοχείο Παλίρροια, στην παλιά γέφυρα απέναντι από τον ΟΣΕ Χαλκίδας, στην διαστραύσωση για Δροσιά, πριν την Αγία Παρασκευή και μετά στην πλατεία του χωριού της Δροσιάς.
Το εισιτήριο είναι 1,50€, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε το Αστικό Κτέλ Χαλκίδας στο 2221024762 .
Στην παραλία Αλυκές κάνει 4 στάσεις, μία μπροστά από το bar Praia daluz, μία μπροστά από τον Ιππόκαμπο, η 3η στο Sabbia Beach και τέλος στην διασταύρωση Δροσιάς με Λουκίσσια.
Όσοι ταξιδεύουν με τρένο από Αθήνα, μπορούν να πάρουν το αστικό λεωφορείο για Αλυκές ακριβώς απέναντι από τον Σταθμό των Τρένων δίπλα στο βενζινάδικο.
Οι Αλυκές είναι ένα νεανικό στέκι και στην καρδιά του καλοκαιριού οι ρυθμοί ανεβαίνουν. Αμέτρητα beach bar δυναμώνουν τη μουσική και σας καλούν σε ατέλειωτα πάρτι. Πρωταθλήματα beach volley και ρακέτας, ευφάνταστα happenings, αλλά και συναυλίες καθιστούν το καλοκαίρι τις Αλυκές το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όλα τα beach bar είναι καλαίσθητα, ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών τους και των τιμών.






*Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πιο πάνω από την παραλία κατά τους μήνες Νοέμβριο εώς Μάιο θα δείτε την Λίμνη Αλυκής που είναι υδροβιότοπος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου