Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Χανιά. "Οχι" σε εθελοντές "Ναι" σε… εργολαβίες για τις στειρώσεις αδέσποτων

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ
Αντί να κάνει δεχτή την εθελοντική προσφορά Ελλήνων κτηνιάτρων για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων, ο Δήμος Χανίων ανέθεσε 'κρυφά' το έργο αυτό σε ξένα συνεργεία!
Αυτό καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωσή του το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του παραρτήματος, Γιώργος Πιπεράκης και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Μουσουράκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Μετά τη σκανδαλώδη και απαράδεκτη αδιαφορία του Δήμου Χανίων απέναντι στην εθελοντική προσφορά των Ελλήνων κτηνιάτρων για δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων (έγγραφη προσφορά σε Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2011 με υπεύθυνο αντιδήμαρχο τον κ. Λειψάκη) ήρθε η κρυφή ανάθεση έργου σε ξένα συνεργεία (Δανούς)».

Και συνεχίζουν:
«Αφού αγνοηθήκαμε προκλητικά, έγινε δημοσίευση του παράνομου έργου με ψευδείς ισχυρισμούς ότι δεν υπάρχουν Ελληνες εθελοντές κτηνίατροι. Τώρα έρχεται η πρόταση προγράμματος με χρηματικό κονδύλι 'δόλωμα', αγνοώντας όλα όσα προτείναμε να γίνουν για να πετύχει επιτέλους αυτό το πρόγραμμα».


Ακόμα σημειώνουν:
«Οι Ελληνες κτηνίατροι υπενθυμίζουν την προσφορά τους για εντελώς δωρεάν παροχή αριθμού στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα. Μοναδική μας απαίτηση για να συμμετέχουμε σε νέο πρόγραμμα είναι η άμεση συνεννόηση με υπεύθυνο του Δήμου για την εξασφάλιση της προέλευσης των ζώων (όχι δεσποζόμενα) καθώς και για τη μεταφορά τους από και προς τα κτηνιατρεία και φυσικά, η εξασφάλιση της μετεγχειρητικής φροντίδας. Ο εμπαιγμός του επαγγελματικού μας Συλλόγου και οι παράνομες δραστηριότητες που ευνοήθηκαν από κάποια φιλοζωικά σωματεία στοχεύουν στα χρηματικά κονδύλια και τη δημοσιότητα. Οι Ελληνες κτηνίατροι θέλουμε να συμβάλουμε και επιμένουμε στην προσφορά μας για δωρεάν στειρώσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φανεί ποιος έχει οικονομικά συμφέροντα και ποιος ενδιαφέρεται για πραγματική νόμιμη λύση».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου