Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Λέσβος. Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Βράβευση των νικητών του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου BIOL




Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/7/2012, η εκδήλωση για τη «Βράβευση των νικητών του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου BIOL», που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Λέσβου και ο Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΕΛΛΗΣ».
Στην ημερίδα παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Τσακίρης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κ. Π. Πατερέλλης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ελαιοτριβέων κ. Γ. Κατζανός, καθώς και πολλοί τυποποιητές ελαιολάδου και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων. Από το Επιμελητήριο Λέσβου παρέστησαν, εκτός του Προέδρου κ. Θ. Καλογρίδη, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Β. Μυρσινιάς και ο Γ. Γραμματέας της Δ.Ε. κ. Ν. Αθανάσης.
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Β. Καμβύσης, Χημικός – Πιστοποιημένος Γευσιγνώστης και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να επιδιωχθεί η υψηλή ποιότητα για το ελαιόλαδο, αφού κάθε προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής, για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, δεν οδηγεί πουθενά. Ο κ. Καμβύσης μάλιστα παρατήρησε, πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αξιόλογη εμφανισιακά και βελτιωμένη οργανοληπτικά παρουσία στο βιολογικό ελαιόλαδο, που οφείλεται στη σοβαρότητα με την οποία εργάζονται οι νέοι βιοκαλλιεργητές, οι οποίοι αφουγκράζονται τις απαιτήσεις της αγοράς. Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημασία της συνέχισης αυτών των προσπαθειών, μιας και οι τεχνολογικές εξελίξεις – όπως είπε – αλλά και η ανάπτυξη της ελαιοπαραγωγής, επεκτείνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ακόμη και σε χώρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν ακούσει για ελαιοκαλλιέργεια.
Ακολούθως, η Διευθύντρια της ΔΗΩ κα Κουρουνάκου επισήμανε τη σκοπιμότητα, αλλά και τη σημασία της βράβευσης των νικητών του διεθνούς διαγωνισμού BIOL, μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ ο εκπρόσωπος του Οργανισμού κ. Γραμματής, παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Λέσβο.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ο κ. Καλογρίδης, σημείωσε πως στις προτεραιότητες της Διοίκησης είναι η ανάπτυξη της ελαιοκομίας και η προώθηση του Λεσβιακού ελαιολάδου και ελιών στην παγκόσμια αγορά, ευχαριστώντας τη ΔΗΩ για τη συνεργασία και την επιλογή του καταλληλότερου – όπως τον χαρακτήρισε- ομιλητή για το ελαιόλαδο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τέλος, συνεχάρη τους τρεις Λέσβιους τυποιητές για τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου BIOL INTERNATIONAL 2012, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Πούλια της Ιταλίας.

Να θυμίσουμε πως στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπου έλαβαν μέρος πάνω από 300 διαφορετικές ετικέτες από διάφορες χώρες, η επιχείρηση του Μ. ΤΖΩΡΤΖΗ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο για το ελαιόλαδο OLVIA, ενώ με Ασημένια Βραβεία τιμήθηκαν οι επιχειρήσεις, ΡΑΦΤΕΛΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε. για το «AEGEAN GOLD» και ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ για το «ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου