Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η γήινη και θεϊκή Πάρος μέσα από τον φακό του Γιάννη Ιακωβίδη

  
Η γήινη και θεϊκή Πάρος μέσα από τον φακό του Γιάννη Ιακωβίδη
   
Εκθεση φωτογραφίας στην Παροικία με σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό.
«Σ΄αυτούς τους καιρούς του έντονου προβληματισμού, μέσω της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης και των δυνατοτήτων που προσφέρουν, μπορούμε να ξεδιπλώσουμε πραγματικά τις ευαισθησίες μας, να έλθουμε πραγματικά ο ένας πιο κοντά με τον άλλο, να αντλήσουμε πρότυπα και να βρούμε πραγματικές λύσεις – πραγματικές διεξόδους» λέει ο φωτογράφος Γιάννης Ιακωβίδης. Και αυτό είναι που κάνει και ο ίδιος ο γνωστός για τα φωτογραφικά του οδοιπορικά καλλιτέχνης ο οποίος παρουσιάζει την έβδομη ατομική του έκθεση.
Αυτή τη φορά, ο Γιάννης Ιακωβίδης εγείρει μνήμες, βιώματα και συναισθήματα στην Πάρο, με έργα που αποκαλύπτουν τις «γήινες» και «θεϊκές» της ομορφιές, ενώ με τη δουλειά του ταυτόχρονα συμβάλλει στην εκπλήρωση ενός σημαντικού φιλανθρωπικού σκοπού.

«Πάρος: Γήινη και Θεϊκή» είναι πράγματι και ο τίτλος της σειράς έργων που μπορεί να απολαύσει το κοινό στην Παροικία. Στον Δημοτικό Χώρο Τεχνών, στην Παλιά Αγορά και από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου 2012 το κοινό μπορεί να απολαύσει τις εκπληκτικές εικόνες του Γιάννη Ιακωβίδη ο οποίος αποτυπώνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τους λευκούς τρούλους, τα καμπαναριά, τους κέδρους, τα λιόδεντρα και φυσικά το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου που αγκαλιάζει τους κυκλαδίτικους θησαυρούς.

«Ο Γιάννης Ιακωβίδης παρουσιάζει και προβάλλει μέσα από τον δημιουργικό του φακό τη μοναδικότητα, την ευαισθησία, τη λυρικότητα και την αγιοσύνη του παριανού τοπίου που παρά την άπληστη και αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα, εξακολουθεί σε πείσμα των καιρών να αναδύει την ευλογημένη μυρωδιά της άδολης αγνότητας περασμένων εποχών» θα πει ο δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης. Ο ίδιος τονίζει και την ιδιαιτερότητα της έκθεσης, πέρα από την καλλιτεχνική της αξία: «Μα πάνω από όλα αυτό που δίνει μια άλλη διάσταση στην έκθεση του Γιάννη Ιακωβίδη είναι ο σπουδαίος και ιερός σκοπός της ενίσχυσης του 1ου πρότυπου Εθελοντικού Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Κυκλάδων στην Νάουσα*. Στη σημερινή ακραία οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η πατρίδα μας η διάθεση προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας καταγράφεται ως ύψιστη πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλτρουισμού και όλοι οι Παριανοί ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον Γιάννη Ιακωβίδη για αυτήν την προσφορά».

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) με διοργανωτές τον Δήμο Πάρου και την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
* Ολα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση του κέντρου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου