Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συμμαχία για την προστασία του υγρότοπου στον Καλό Ποταμό

 
 
 
Συμμαχία για την προστασία του υγρότοπου στον Καλό Ποταμό Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου και το WWF Ελλάς

 

Την Κυριακή 1η Ιουλίου στις 11.00 π.μ., η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου και το WWF Ελλάς, διοργανώνουν μία ακόμη δράση για τους υγρότοπους της πανέμορφης περιοχής του Μιραμβέλλου. Σκοπός μας αυτή τη φορά, είναι η προστασία και η ανάδειξη του υγρότοπου στην εκβολή ρύακα Καλού Ποταμού του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η δράση γίνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλού Χωριού και της Δ.Α.Ε. Αγίου Νικολάου.


Όπως ανακοίνωσε η WWF :

"Θα πραγματοποιηθεί συμβολική οριοθέτηση της αμμοθινικής ζώνης που συνορεύει με τον υγρότοπο με σκοπό την άμεση προστασία του Κρίνου της Θάλασσας (Pancratium maritimum). Το Κρινάκι της Θάλασσας είναι ένα βολβώφυτο χαρακτηριστικό της αμμοθινικής παράκτιας ζώνης του οποίου οι περιοχές εμφάνισης μειώνονται εξαιτίας της ανεξέλεγκτης τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα με την οριοθέτηση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αξίες των νησιωτικών υγρότοπων και ειδικότερα των υγρότοπων του Αγίου Νικολάου.
Η εκδήλωση αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος των ενεργών πολιτών του Δήμου Αγίου Νικολάου για τον τόπο τους και ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές της Κρήτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου