Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Λέσβος. Σε κίνδυνο ο δασικός πλούτος της Αγιάσου




Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου Προκόπης Τσαμπλάκος (συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου – Πολιχνίτου) επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη 21 Ιουνίου τον κ. Γιάννη Βατό, αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας, και του εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει ξεκινήσει η συντήρηση του δασικού δικτύου στην περιφέρεια της Αγιάσου, αν και έχουμε μπει για τα καλά στη θερινή περίοδο.
Ως γνωστόν η Αγιάσος βρίσκεται στη μέση των μεγαλύτερων δασικών εκτάσεων του νησιού (ορεινός όγκος Ολύμπου, πευκοδάσος Μεγάλης Λίμνης, καστανιώνας) και οι όποιες δυνατότητες του Δήμου, έστω με τα ελλιπή μέσα που διαθέτει και τις μειωμένες κρατικές χρηματοδοτήσεις, θα πρέπει να ξεκινάνε από εκεί, χωρίς να απαιτείται ειδική παρέμβαση ή υπενθύμιση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
Ωστόσο για λόγους ακατανόητους οι εργασίες συντήρησης από μηχανήματα του Δήμου και φέτος αλλά και πέρυσι ξεκίνησαν από άλλες περιοχές του νησιού. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν δασικοί δρόμοι τελείως απροσπέλαστοι, οπότε σε περίπτωση πυρκαγιάς οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα είναι παντελώς ανίσχυρες.
Καταλήγοντας τονίζουμε ότι αν δε θέλουμε να κλαίμε πάνω από τις στάχτες του φυσικού μας πλούτου (δε μας έχει μείνει κι άλλος) ό,τι μπορεί να γίνει για την αποκατάσταση της βατότητας του δασικού δικτύου της Αγιάσου πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.



πηγή: http://www.lesvosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου