Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποδηλατοπορεία Αθήνα-Θεσσαλονίκη μέσω Εύβοιας

Μια εμπειρία ζωής, σε μια βόλτα σπουδαία σαν «ΑΘΛΟΣ»! Ένας Άθλος που περνά από την Εύβοια.

Μια ποδηλατοβόλτα πολλών, αλλά απολαυστικών, χιλιομέτρων θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη του Ομίλου εταιρειών "ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ" και τη διοργάνωση της εταιρείαςiCycle. Η ποδηλατοβόλτα αυτή ονομάστηκε "ΑΘΛΟΣ", γιατί θα αποτελέσει ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα, ένα σπουδαίο κατόρθωμα για αυτούς που θα πάρουν μέρος και θα την ολοκληρώσουν, διανύοντας 550χμ. σε 4 ημέρες. Ο "ΑΘΛΟΣ" θα ξεκινήσει  από την Αθήνα (28-6-2012) και θα τερματίσει στη Θεσσαλονίκη (1-7-2012), με διανυκτέρευση σε τρεις σταθμούς: τη Λίμνη Ευβοίας, τα Φάρσαλα και τον Πλαταμώνα.
 Με την προσπάθειά τους, οι ποδηλάτες θα μεταφέρουν μηνύματα ασφαλούς μετακίνησης, αγάπης για το περιβάλλον, ευγενούς άμιλλας, προσήλωσης στο στόχο. Μαζί με τους πρωταγωνιστές του Άθλου, θα είναι και όλοι οι τοπικοί φορείς και πολίτες των περιοχών απ’ όπου θα περάσει η ποδηλατική ομάδα.


Όλοι μαζί θα συμμετάσχουν σε μια αισιόδοξη προσπάθεια αφού μερικά χιλιόμετρα πριν και μετά από κάθε περιοχή, οι πολίτες θα μπορούν με δικά τους ποδήλατα να έρθουν κοντά στους αθλητές και να μοιραστούν τη χαρά της κοινής προσπάθειας. Παράλληλα, εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τοπικούς φορείς θα δώσουν την αξία που απαιτεί μια τέτοια προσπάθεια.
 Τα χρώματα της θάλασσας που αγκαλιάζουν την Εύβοια, ο απέραντος κάμπος των Φαρσάλων, οι πρόποδες του επιβλητικού Ολύμπου κατά μήκος του Πλαταμώνα, τα τοπία και οι ομορφιές της κεντρικής Ελλάδας, θα συντροφεύουν ευχάριστα τους αθλητές που θα τολμήσουν τη διαφορετική αυτή βόλτα με το ποδήλατό τους, μέχρι την όμορφη Θεσσαλονίκη.
 Κάνοντας πετάλι 150-180 χλμ την ημέρα, οι φίλοι ποδηλάτες, παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, θα είναι πάντα ασφαλείς, σφιχτοί σαν ομάδα και με τη συνοδεία έμπειρων συνοδών της διοργάνωσης.

Ο δύσκολος στόχος του Ποδηλατικού Άθλου, θα αποτελέσει μια σημαντική απόδειξη πως πάντα υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες, όταν υπάρχει και η αντίστοιχη θέληση.



ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»




πηγή: http://www.halkida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου