Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Καρδίτσα. Εθελοντικός καθαρισμός του πάρκου του Παυσιλύπου






Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του πάρκου του Παυσιλύπου υλοποίησαν το πρωί της Κυριακής 27/5 εργαζόμενοι του καταστήματος – S/M «AB Βασιλόπουλος» που λειτουργεί στην πόλη μας.
Η δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο πανελλαδικής πρωτοβουλίας της επιχείρησης που σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεκάδες δράσεις εθελοντισμού σε όλες τις πόλεις της χώρας, όπου διατηρεί καταστήματα με στόχο την έμπρακτη ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και τη δημιουργία ισχυρών δεσμών συνεργασίας.
Η δράση των εθελοντών εργαζομένων υποστηρίχθηκε με τον αναγκαίο εξοπλισμό από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ενώ παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λαμ. Τσιούκης, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εθελοντές για την πρωτοβουλία τους να συμβάλουν στην διατήρηση της καθαριότητας στον σημαντικότερο χώρο αναψυχής της πόλης μας, ευχόμενος παράλληλα το παράδειγμα της επιχείρησης «AB Βασιλόπουλος» να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή μας.
Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός δήλωσε σχετικά την συγκεκριμένη δράση και τις εθελοντικές πρωτοβουλίες γενικότερα που αναπτύσσονται στην περιοχή μας:
«Ως Δήμος Καρδίτσας θεωρούμε ότι τέτοιες εθελοντικές πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων δημοτών σε ζητήματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ο εθελοντισμός που αναπτύσσεται στην περιοχή μας από οργανώσεις, συλλόγους ή ακόμα και επιχειρήσεις με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο στοιχείο.
Ως Δήμος στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ σχεδιάζουμε να καθιερώσουμε και μια ημέρα εθελοντικής δράσης, όπου θα καλούμε φορείς, δημότες και επιχειρήσεις να προσφέρουν σε εθελοντική βάση εργασία, υπηρεσίες ή μέσα για κάποια περιβαλλοντική παρέμβαση που θα συναποφασίζουμε.»



πηγή: http://www.karditsanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου