Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Χώρος πρασίνου το σιντριβάνι…Απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου




Σε χώρο πρασίνου μετατρέπεται από χθες το σιντριβάνι απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου
Μετά από είκοσι χρόνια το σιντριβάνι απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου, στην αρχή της οδού Ιάσονος, έχει παύσει να υφίσταται, καθώς επιχωματώθηκε η δεξαμενή του προκειμένου τις επόμενες μέρες να φυτευθεί από συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου.
Οι συχνές βλάβες και το υψηλό κόστος για την επαναλειτουργία του οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή στην απόφαση να καταργήσει το σιντριβάνι στο κεντρικότερο οδικό σημείο της πόλης και να το μετατρέψει σε ένα μικρό χώρο πρασίνου.
Σε ανύποπτη στιγμή η Δημοτική Αρχή είχε αναφερθεί στις μεγάλες ζημιές που προκαλούνται στα σιντριβάνια της πόλης λόγω της στάσης που τηρούν οι περισσότεροι πολίτες.
Είναι χαρακτηριστικό πως το περασμένο καλοκαίρι είχαν αποκατασταθεί τα έξι από τα εννέα σιντριβάνια και συγκεκριμένα στην Πλ. Ελευθερίας, στα Παλιά, στη Χιλιαδού στην Καλλιθέα, στους Αγ. Αναργύρους και στη συνοικία Χρυσοχοΐδη, ενώ παρέμεναν σε αχρηστία τα υπόλοιπα τρία στην Πλ. Δημαρχείου, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και στη Ν. Δημητριάδα όπου το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με τη σύνδεση του σιντριβανιού με τη ΔΕΥΑΜΒ.
Παράλληλα μέσα στο φθινόπωρο παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα σε ορισμένα από τα σιντριβάνια, με αποτέλεσμα τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών να προβούν σε νέες εργασίες αποκατάστασης. Τα συνηθέστερα προβλήματα που προκύπτουν έχουν να κάνουν με την εμφάνιση ζημιών στα φίλτρα, καθώς κάποιοι πολίτες πετάνε σκουπίδια, σακούλες και κουτιά από αναψυκτικά και το κόστος αντικατάστασης των φίλτρων και των αντλιών είναι μεγάλο.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για την προμήθεια της κάθε αντλίας πρέπει να δαπανηθεί ένα ποσό της τάξης των 370 ευρώ, ώστε να μην χαλάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αρμόδιοι υπάλληλοι επεσήμαναν ότι στην αγορά κυκλοφορούν φίλτρα που κοστίζουν από 100 ευρώ, τα οποία όμως είναι χαμηλής ποιότητας και χαλάνε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και κάποια ευρωπαϊκής κατασκευής που είναι αρκετά ακριβά, φτάνοντας τα 700 ευρώ, όμως παρουσιάζουν ευαισθησία και δεν ενδείκνυται η προμήθειά τους και προτιμάται η λύση της προμήθειας φίλτρων που κοστίζουν 370 ευρώ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η αντικατάσταση των 36 φίλτρων του σιντριβανιού της πλατείας Ελευθερίας κοστίζει 30.000 ευρώ το χρόνο, ενώ για όλα το κόστος ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.


 
πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου