Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εκνευρισμός στη Δημοτική αρχή Βόλου για το ΕΠΠΕΡΑΑ


Για την πολύμηνη καθυστέρηση να ανάψει το πράσινο φως για τα μεγάλα έργα αποχέτευσης
Δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους στο Δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ για το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση από τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ) η έγκριση για τη δημοπράτηση των μεγάλων έργων αποχέτευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου, η υλοποίηση των οποίων θα αποτελέσει ασπίδα για την προστασία του Παγασητικού Κόλπου.
Αρχικά οι δεσμεύσεις των υπευθύνων του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν ότι η έγκριση των έργων θα δίνονταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήδη έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες και ούτε… φωνή ούτε ακρόαση από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη δυσφορία του Δημάρχου, αλλά και των τοπικών Αντιδημάρχων Αγριάς - Αρτέμιδας και Ιωλκού - Πορταριάς και Μακρινίτσας κ. Στόικου και Γκουντέλια αντίστοιχα, οι οποίοι, όπως ομολογούν με χθεσινές δηλώσεις τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα… φίδια, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση έργων που έχουν τεράστια περιβαλλοντική αξία για τις περιοχές τους.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης επιβεβαιώνει ότι το θέμα έγκρισης των έργων της ΔΕΥΑΜΒ από το ΕΠΠΕΡΑΑ είναι «παγωμένο». Έχουμε υποσχέσεις, λέει ο κ. Κουτσιφέλης, από το Δεκέμβριο. Το ίδιο χρονικό διάστημα ήμασταν έτοιμοι όσον αφορά στα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να βγουν τα έργα στον «αέρα». Πριν ένα μήνα που είχαμε ρωτήσει σχετικά, σημειώνει το στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ, δεν είχαν μπει καν στη διαδικασία εξέτασής τους προκειμένου να μας δώσουν την έγκριση και το πράσινο φως να δημοπρατήσουμε τα έργα.


Όπως εξηγεί ο κ. Κουτσιφέλης τα έργα για τα οποία είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και αναμένεται το πράσινο φως για να δημοπρατηθούν είναι τα παρακάτω:
- Το δίκτυο αποχέτευσης της Αγριάς και των οικισμών συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ
- Αντλιοστάσια και αγωγοί μεταφοράς λυμάτων από την Αγριά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού στη Μπουρμπουλήθρα προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.
- Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Ιωλκού προϋπ. 3.500.000 ευρώ.
- Δίκτυο αποχέτευσης στο Σωρό προϋπ. 4.000.000 ευρώ.
- Σύνδεση αποχετευτικού δικτύου του Σέσκλου προϋπ. 500.000 ευρώ και
- Μελέτη επέκτασης του δικτύου του βιολογικού καθαρισμού 1.500.000 ευρώ.


πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου