Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μύρισε θάλασσα στον Αερολιμένα Αθηνών!




 
 

Μια συναρπαστική περιήγηση στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου προσφέρει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είτε πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλάνο είτε όχι.



Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το ΜΕDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου στην Έκθεση Ερασιτεχνικής Φωτογραφίας στο επίπεδο Αναχωρήσεων, στον ημιώροφο (Είσοδος 3).
Οι 25 βραβευμένες φωτογραφίες με θέμα «Μεσόγειος:Ο Θαλάσσιος κόσμος μας» έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα της Μεσογείου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.
Το «θαλασσινό ταξίδι» αποτυπώνει στιγμιότυπα από τις ελληνικές θάλασσες και θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Η έκθεση είναι προσβάσιμη για το κοινό, όλο το 24ωρο, στο χώρο «Περιβάλλον και Πολιτισμός».


Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες από το πολυετές έργο του MEDASSET σε όλη τη Μεσόγειο, καθώς και οπτικό υλικό με θέμα την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.
Μέσα από 350 φωτογραφίες, η τριμελής επιτροπή, που αποτελείται από την Δρα Όλγα Μεντζάφου-Πολύζου (Εθνικής Πινακοθήκη), το ζωγράφο Αχιλλέα Δρούγκα και τον ωκεανολόγο και υποβρύχιο φωτογράφο Γιάννη Ίσσαρη, επέλεξε τις πιο αντιπροσωπευτικές για τον θαλάσσιο πλούτο που κρύβει η Μεσόγειος.
Ενημέρωση και μια πρώτη επαφή με το υλικό προσφέρεται από τον δικτυακό τόπο http://photocontest.medasset.org/photos




πηγή: http://www.newsit.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου