Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πωλούσαν κινέζικα φασόλια για… Πρεσπών




Πωλούσαν κινέζικα φασόλια για… Πρεσπών




Το κίνημα της πατάτας και των άλλων φθηνών προϊόντων που έχει επεκταθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα εκμεταλλεύθηκε «έμπορος», διαθέτοντας κινεζικά φασόλια Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη.
Όπως δημοσιεύει το real.gr, οι καταναλωτές που τα αγόρασαν πριν από λίγες ημέρες σε μία από τις υπαίθριες αγορές, πιστεύοντας ότι είχαν πετύχει σε καλή τιμή τα εκλεκτά φασόλια της ακριτικής περιοχής, μάλλον απόλαυσαν γεύματα με εισαγόμενα όσπρια, χαμηλότερης ποιότητας, που τους κόστισαν βεβαίως ακριβότερα.
Ένας από τους καταναλωτές που είχε γνώση του φασολιού Πρεσπών (ψιλόφλουδο και διαφορετικού χρώματος) έστειλε δείγμα του προϊόντος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «ο Πελεκάνος» και η «ελληνοποίηση» δεν άργησε να αποκαλυφθεί. «Ο Συνεταιρισμός συνεργάζεται με ειδικό εργαστήριο στη Γερμανία που μπορεί να πιστοποιήσει αν το φασόλι είναι Πρεσπών ή όχι και στην προκειμένη περίπτωση προέκυψε ότι επρόκειτο για κινέζικο», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ν. Στέργιου.
Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού συγκεντρώνουν τώρα στοιχεία «για να απευθύνουμε αρμοδίως», είπε στην Καθημερινή ο κ. Στεργίου, υπογραμμίζοντας ότι το φασόλι Πρεσπών είναι προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, διοχετεύτηκαν 5 τόνοι φασολιών που βαφτίστηκαν ελληνικά και πουλήθηκαν σε δήμο της Θεσσαλονίκης προς 3 ευρώ/κιλό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου