Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η «σούπερ Σελήνη» της 6ης Μαΐου




Η «σούπερ Σελήνη» της 6ης Μαΐου



 
Η απόσταση της Σελήνης από τη Γη δεν είναι πάντα η ίδια επειδή η τροχιά της είναι ελλειπτική και παρουσιάζει διαφοροποιήσεις που οφείλονται στην βαρυτική έλξη που ασκούν πάνω στο Φεγγάρι, η Γη και ο Ήλιος.
Όταν μια Πανσέληνος συμβαίνει πολύ κοντά στο περίγειο της Σελήνης και η απόσταση της από τον πλανήτη μας είναι πολύ μικρότερη από το μέσο περίγειο της τότε έχουμε το φαινόμενο της «σούπερ σελήνης», όπως επισημαίνει το newsbomb.gr
Αν και κάθε χρόνο έχουμε 4 έως 6 φορές «σούπερ σελήνη», δεν είναι όλες το ίδιο ισχυρές, ούτε ως προς την ένταση, ούτε ως προς την διάρκεια της επίδρασής τους. Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την Πανσέληνο της 6ης Μαΐου 2012 η οποία θα είναι μία από τις ισχυρότερες των τελευταίων ετών.


Μία «σούπερ σελήνη» βύθισε τον Τιτανικό;


Πολλοί πάντως αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις καθησυχαστικές δηλώσεις των επιστημόνων και φτάνουν μάλιστα στο σημείο να υπενθυμίοσυν πως πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα μία θεωρία που θέλει τον Τιτανικό να βυθίστηκε από μία αντίστοιχη ισχυρή «σούπερ σελήνη»! Μάλιστα, προσθέτουν, η φετινή περίγειος θα συμβεί λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το θρυλικό ναυάγιο. Κι αν αυτό για τους ορθολογιστές δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, για τους λάτρεις των «μη τυχαίων συμπτώσεων» αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός!
Η «σούπερ σελήνη» και οι… ελληνικές εκλογές!
Το φαινόμενο της «σούπερ σελήνης» του Μαΐου, μπορεί να αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού ανά τον κόσμο για πιθανές φυσικές καταστροφές, για την Ελλάδα όμως έχει μία ακόμη σημασία. Κι αυτό γιατί η 6η Μαΐου θεωρείται από πολλούς ως η πιθανότερη ημέρα για την διεξαγωγή των πολυαναμενόμενων βουλευτικών εκλογών.
Κάτι τέτοιο όμως, προβληματίζει τους αστρολόγους οι οποίοι υποστηρίζουν πως η ισχυρή περίγειος συνοδεύεται από κοινωνικές εξεγέρσεις, βίαιες συγκρούσεις και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου