Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτο βάζει το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο του κόσμου



Όλντμπερι,πυρηνικό,εργοστάσιο



Ύστερα από 44 χρόνια λειτουργίας ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Όλντμπερι.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Όλντμπερι, τον παλαιότερο αντιδραστήρα του κόσμου. Η μονάδα πυρηνικής ενέργειας θα βάλει λουκέτο στις 13.00 ώρα Ελλάδας, ύστερα από 44 χρόνια λειτουργίας. Μέχρι το 2025 αναμένεται να έχει κατασκευαστεί σε κοντινή τοποθεσία ένας νέος βρετανικός πυρηνικός σταθμός. Η γερμανική κοινοπραξία, που έχει αναλάβει το έργο, το νέο πυρηνικό εργοστάσιο στο Ολντμπερι να έχει έξι φορές μεγαλύτερη ικανότητα παραγωγής από τον σημερινό σταθμό, δεδομένου ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της χρήσης πυρηνικής ενέργειας ως μέσο μείωσης των εκπομπών άνθρακα.


Το νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος (PWR), που απαιτούν την κατασκευή τεράστιων συστημάτων ψύξης, κάτι το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι θα επηρεάσει αρνητικά την εικόνα της.
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων για ακόμη 12 με 18 μήνες αλλά στη συνέχεια το προσωπικό θα μειωθεί κατά ένα τέταρτο με τους περισσότερους υπαλλήλους να συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με τον διευθυντή του.



πηγή: 24h NewsRoom
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου