Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα για τις εθελοντικές οργανώσεις και την Πολιτική Προστασία





Ο σημαντικός ρόλος που καλούνται να παίξουν οι εθελοντικές οργανώσεις στα σχέδια Πολιτικής Προστασίας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών σε ορεινές περιοχές, είναι το θέμα Ημερίδας που διοργανώνει η ΑΔΕΠ Α.Ε. και ο Τομέας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, κατά τις ώρες 09.30 – 13.30 στον Πολυχώρο Αίγλη (VESO MARE).
Το θέμα έρχεται στη επιφάνεια λόγω των εντεινόμενων φυσικών καταστροφών που οφείλονται κυρίως στην Κλιματική Αλλαγή, αντικείμενο του διακρατικού έργου SKIPASS που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε.
Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις από στελέχη της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Υπουργείο Εσωτερικών), της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΕΕΣ, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και από τους εταίρους του διακρατικού έργου SKIPASS (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Βένετο- Ιταλίας και Περιφερειακή Διοίκηση Smolyan - Βουλγαρίας).
Στο περιθώριο της ημερίδας θα παρουσιαστεί από την ΑΔΕΠ Α.Ε. το Σχέδιο Δασο-πύροπροστασίας της περιοχής Παναχαϊκού όρους που εκπονήθηκε από το Τμήμα Δασολογίας του ΑΠΘ.




 πηγή: econews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου