Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Θερμοκήπιο συνδυάζει την καλλιέργεια και την παραγωγή ενέργειας


Στόχος η μεγιστοποίηση της παραγωγικής ικανότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Η λεπτή διαχωριστική γραμμή για την εξισορρόπηση της παραγωγής ενέργειας και της γεωργίας είναι μια πρόκληση για τη χάραξη περιβαλλοντολογικής πολιτικής, ειδικά όταν πρόκειται για  τα βιοκαύσιμα και τη χωροθέτηση μεγάλων ηλιακών και αιολικών πάρκων, τα οποία μπορεί να δρουν εις βάρος της γεωργικής γης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επενδύσει προς αυτή την πολιτική, όπως είναι, για παράδειγμα, το έργο στη βόρεια Καρολίνα, τα οποίο συνδυάζει και τα δύο ή άλλα παρόμοια projects, τα οποία χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό υπουργείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Γεωργίας, στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος REAP.

Στο ίδιο πνεύμα προσπαθεί να ενεργήσει και η Ευρώπη, με στόχο τη μεγιστοποίησης της παραγωγικής ικανότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της παραγωγής ενέργειας. Στην περιοχή των Βάσκων της Ισπανίας έχει αναπτυχθεί ένα καινοτόμο θερμοκήπιο με φωτοβολταϊκά συστήματα, που συνδυάζει τη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ διαχειρίζεται και τη ποσότητα του φωτός που χρειάζεται για την καλλιέργεια καλαμποκιού.

24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου