Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι»


Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μεσόγειος το κοινό μας σπίτι» διοργανώνει το Δίκτυο Μεσόγειος SOS από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Booze Cooperativa και περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που αποτυπώνουν μέσα από τον φωτογραφικό φακό τα πολλά, ετερόκλητα πρόσωπα της Μεσογείου, το δοκιμαζόμενο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον της, την απαράμιλλη γοητεία των τοπίων της.

Η επικείμενη εκδήλωση αποτελεί τον «τελευταίο σταθμό» μιας σημαντικής διαδρομής που διήνυσαν τα συγκεκριμένα φωτογραφικά έργα σε πολιτιστικά κέντρα δήμων, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολυχώρους τέχνης, και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων του Δικτύου Μεσόγειος SOS.

Τα έργα που θα εκτεθούν προέρχονται από επαγγελματική αλλά και ερασιτεχνική ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας κι έχουν διατεθεί στο Δίκτυο Μεσόγειος SOS από τους δημιουργούς τους για την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης.

Με την αγορά τους από το φιλότεχνο κοινό στη διάρκεια της έκθεσης θα ολοκληρωθεί μια αξιόλογη προσπάθεια και θα δοθεί μια σημαντική – όσο και απολύτως αναγκαία- οικονομική «ανάσα» στην οργάνωση για να συνεχίσει με συνέπεια και ανεξαρτησία την 20ετή δράση της στο χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Σε περιόδους βαθειάς και πολυεπίπεδης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, η αμοιβαία υποστήριξη και αλληλεγγύη μπορούν να δώσουν λύσεις και προοπτική, και δυνάμεις όπως η οικολογία και η τέχνη να σταθούν αλληλοϋποστηρικτικές, με κοινό παρανομαστή και στόχευση τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη μας», αναφέρει το Δίκτυο.

ΠΗΓΗ: 24h.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου